Bazı işçiler ise kendilerini birbirlerine zincirledi.
Dünyanın en modern savaş gemileri, fırkateyn ve denizaltılarının da inşa edilebildiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Askeri Tersanesi'nde çalışan 4 bin civarında işçi ile bağlı birliklerle birlikte sayıları 5 bini bulan işçileri ilgilendiren, işveren ile Harb-İş Sendikası arasındaki süren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.
Bugün öğlen paydosu sırasında yemekhanelere girmeyen yaklaşık 2 bin tersane işçisi, Gölcük Atatürk Meydanı'nda toplandı. Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa'nın da katıldığı ve işçileri bilgilendirme adı altında gerçekleştirilen toplantıda, hükümet protesto edildi. İşçiler bir ara toplu halde üstlerindeki kıyafetleri çıkararak yarı çıplak kaldı ve çeşitli sloganlar attı.

`KRİZ TÜRRKİYE'Yİ DAHA ÇOK ETKİLEYECEK'
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet kalfa burada yaptığı konuşmada, Başbakan ve hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaların tersine, ekonomik krizin yeterli önlemin alınmaması ve sosyal koruma projeleri güçlendirilmediği için Türkiye'yi kısa ve orta dönemde daha çok etkileyecek boyutta olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye'de kriz nedeniyle işsiz kalanların sayısının TÜİK verilerine göre 4 milyona dayandığını ileri süren Ahmet Kalfa, hükümetin ekonomik kriz ile birlikte öncelikle IMF istemlerine bağlı olarak kamu işçilerinin toplu sözleşme haklarını ve ücretlerini kısıtlamaya çalıştığını, 1994 ve 2001'de bunun görüldüğünü, bugün de toplu iş sözleşme görüşmelerinin yürütüldüğü işkollarında önemli bir ilerleme sağlanamadığını söyledi. Kalfa, toplu sözleşmelerinde kazanılmış bazı haklardan geri adım atılmasının da istendiğini de belirterek, bu haklardan kesinlikle vazgeçilmeyeceğini söyledi. İşçiler protesto gösterisinin ardından işyerlerine gitti.