Ankara Başsavcılığı tarafından 2 defa takipsizlik kararı verilen konuya ilişkin Kaçmaz'ın verdiği bu karar, yargı çevrelerinde şaşkınlığa neden oldu. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, şahsına ve birliğe ait telefon ve bilgisayar yazışmalarının, genel bir mahkeme kararıyla takip edildiği iddiasıyla TİB görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
GEREKÇE GİZLİLİK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise "Dinlemeler yasal mahkeme kararı ile yapılır ve gizlilik içerir" diyerek iki kez "takipsizlik" kararı vermişti. Her iki takipsizlik kararını da itiraz üzerine kaldıran Kaçmaz, bu kez Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne talimat yazısı göndererek, TİB'in yasadışı dinleme yapıp yapmadığının ilgili hakim ile yerinde incelenmesini istedi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği, bu konuda önümüzdeki günlerde karar verecek.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Ergenekon sanıkları ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Kaçmaz, "Kayıp Trilyon" davasında Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanması yönünde verdiği kararla kamuoyuna adını duyurmuştu. Kaçmaz ayrıca, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Facebook'da açılan "Kılıçdaroğlu PKK'lıdır" isimli bir grubun sayfasına erişimin engellenmesi için çıkarılan mahkeme kararını "Yetkim yok" diye reddeden TİB Başkanı Fatih Şimşek hakkında "Mahkeme kararını uygulamamak ve görevini kötüye kullanmak" iddiasıyla da yargılanma kararı vermişti./yeni şafak