Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın görevden uzaklaştırılmasının ardından, daha öncede meclisiyle birlikte görevden alınan Belediye Eski Başkanı Ünal Boztürk yaşananları değerlendirdi.
Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğinin altını çizen Boztürk “Bu yaşananlar yanlış, her soruşturma geçiren belediye başkanını görevden alırsanız Türkiye"de görev yapacak belediye başkanı bulamazsınız” diye konuştu.
Kendisinin de zamanında 4 dosyada soruşturma geçirdiğini ve beraat ettiğini söyleyen Boztürk, “Benim dönemimde de siyasi çekişmeler oldu. Bende meclisimde siyaseten alındık. Biz görevden alındıktan sonra leş kargaları yedek meclis üyesi olmak için belediyeye akın etti. Biz o dönem geri gelemedik ama 1999 yılında halk bizi tekrar göreve getirdi” ifadelerini kullandı.

“YILDIRIM VE KAMACI BENİ ŞİKÂYET ETTİ”
Boztürk, kendisini de o dönemde en fazla Hilmi Yıldırım ve Mümin Kamacı"nın şikayet ettiğini anımsatarak, şunları söyledi: “Belediye Başkanını eften püften sebeplerle şikâyet edilmez. Onlar mecliste o dönem yaptıkları şikâyetleri sayıyorlardı. Bir belediye başkanı da başıboş bırakılmaz da ama hizmet edeni de engellemeyeceksin. Bizim hizmetlerimiz de ortada. Ben Didim"e belediye binası kazandırmışım”

“ADALETE GÜVEN.”
Ünal Boztürk, Kamacı"yı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydederek, “Bu süreçte kendisiyle birlikte ailesi de bu durumda çok etkilenir. Kimsenin ahı da kimse de kalmaz. Mümin"in yerinde olsam suyu akışına bırakırım. Yargıya adalete güvensin. Belki geri de dönebilir” dedi. iha