Çekilenler arasında, Ergenekon soruşturmasını yürütürken İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne atanan Zekeriya Öz, eski YARSAV Başkanı İstanbul Hâkimi Ömer Faruk Eminağaoğlu ile HSYK 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur'un eşi Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur da bulunuyor.

Boşalan 10 Yargıtay üyeliği için seçimin en geç 2 ay içinde yapılması gerekiyor. Üyeler birinci sınıf olarak en az 3 yıl başarıyla görev yapmış hakim ve savcılar arasından seçilecek. HSYK, üyelik için kriterlere uyan 5 bin 59 hâkim ve savcıyı tespit etti. HSYK, aday olmak istemeyenlere ilişkin de 39 kişilik bir liste açıkladı.

 Yargıtay üyeliği seçiminde aday olmak istemeyenlere ilişkin listede yer alan 39 kişi şöyle:

İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur, eski YARSAV Başkanı İstanbul Hâkimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, Demokrat Yargı Genel Sekreteri Kemal Şahin, Yargı-Sen Başkan Yardımcısı olan Afyonkarahisar Hakimi Mehmet Gülçek, HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Bayram, Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl ve Bülent Albayrak,
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Günay Albayrak, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, İzmir Hakimi Ahmet Caner, İstanbul Hakimi Ali Belen, Aydın Hakimi Ayşe Ermumcu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cengiz Topaktaş, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Yıldırım, Menderes Cumhuriyet Başsavcısı Halil İbrahim Marifet, Bursa Hakimi Halis Gümüşoğlu, İstanbul Hakimi Hasan Yalçıntaş, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ile Savcıları Mahmut Baybuğa ve Mehmet Barut, İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Alyaprak, Eskişehir Hakimi Nadir Serbest ve Salih Kıral, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Ankara Hakimi Nemci Özer, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, İskenderun Hakimi Nezahat Sayan, Küçükçekmece Hakimi Nur Ateş, Karşıyaka Hakimi Osman Olcay, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şerafettin Saka, Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan, Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Coşkun.