Yargıtay'ın Kızılay'da bulunan binasının Vekaletler Caddesi'ne bakan arka giriş kapısı önünde patlama yaşandı. Patlamanın ilk tespitlere göre plastik şişe içerisine yerleştirilmiş bir ses bombasından kaynaklandığı belirtildi. Patlamanın ardından bölgede kısa süreli panik yaşanırken, bir Yargıtay çalışanının da hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Başbakanlık binasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Bomba imha ekipleri olay yerinde inceleme yapıyor
Bomba imha uzmanları da bölgede bir başka patlamanın yaşanmaması için çalışma başlatırken, patlamanın yaşandığı alan güvenlik çemberine alındı.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ ZEKİ ÇATALKAYA, OLAY YERİNE GELEREK BİLGİ ALDI
Yargıtay binası önünde meydana gelen patlamanın ardından polis bölgede inceleme başlattı. Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek bilgi aldı. Patlamanın Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi meydana gelmesi dikkat çekti.

ANKARA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL: "PET ŞİŞEYE HAZIRLANMIŞ 150 GRAM PATLAYICI"
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yargıtay binası yakınındaki patlamaya pet şişe ile hazırlanmış 150 gramlık patlayıcının neden olduğunu söyledi.

Patlamanın olduğu Vekaletler Caddesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, patlamaya bir pet şişe içinde hazırlanmış 150 gram ağırlığındaki patlayıcının neden olduğunu kaydetti. Yüksel, patlayıcının elektronik bir düzenekle hazırlandığını belirterek, Yargıtay'da görevli bir şoförün yaralandığını ifade etti. Yüksel, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını da kaydetti.

Öte yandan, polisin çalışmalarını tamamlamasının ardından Vekaletler Caddesi trafiğe açıldı.