Yargıtay’da dün yapılan seçimde Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Selim, Yargıtay Başsavcılığı’ndan emekli olan Abdurrahman Yalçınkaya ile 8. Hukuk Dairesi Üyesi Selamet İlday yarıştı. Kaynak, seçimin ilk turunda 197 oy alarak başkan seçildi. 
 
Diğer adaylar Ceylani 75, İlday 35, Selim 18, Yalçınkaya 40 oy aldı. Eski Başkan Gerçeker, 19. turun 5. oylamasında 131 üyenin oyuyla başkan seçilmişti. Ancak, Kaynak’ın ilk turda gerekli oy oranına ulaşmasında yeni üyelerin kullandığı blok oylarının etkili olduğu ifade ediliyor. 
 
Kaynak seçimin ardından düzenlediği basın toplantısında çok heyecanlı ve mutlu olduğunu vurguladı: “Adalet dağıtımını yaparken insan haklarına saygılı, demokratik ilkelere bağlı, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı olarak bu işi yürütüyoruz.” 
 
“Seçimin sonucu zaten belli” diyerek adaylıktan çekilen Yargıtay üyesi Ersan Ülker’in açıklamalarıyla ilgili olarak da Kaynak, “Seçim bittikten sonra bizde beyaz bir sayfa açılır. Bütün arkadaşlara bir beyaz sayfa açılmıştır, hep beraber yargı hizmetini götüreceğiz” dedi. Kaynak, yeni ve eski üyeler arasında gerilim yaşandığı iddiasını da “Yeni eski üye ayrımı yapmıyoruz” diye yalanladı.
Arınç da mutlu 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Nazım Kaynak’ın seçilmesine ilişkin, “Birinci turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Yargıtay Başkanı oldu. Çok mutlu oldum. Kahramanmaraşlı, yurtta beraber kaldığımız, her şeyinden emin olduğum pırıl pırıl bir Anadolu delikanlısıdır” dedi.