Mahkeme sürecini sıkıcı buldukları için itirafçı olmaya karar veren zanlılar, “Saldırı kararını Pakistan"daki kampta aldık” dediler. 1584 sayfalık detaylı itiraf, yargıcı bile şaşırttı.

ALMANYA"da Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi"nde görülen “Sauerland terör çetesi” davasında, daha önce Federal Asayiş Dairesi"ne bin sayfayı bulan kapsamlı ifade veren Fritz Gelowicz, Daniel Schneider, Atilla Selek ve Adem Yılmaz isimli terör zanlıları, dünkü duruşmada, hakim önünde verdikleri ifadelerinde, itirafta bulundular.
Saldırıya gönüllü olduk
Dava başlangıcında susma hakkını kullanan sanıklardan Adem Yılmaz, süreci sıkıcı bulduğu için konuşma kararı almıştı. Çetenin elebaşı Fritz Gelowicz, Adem ve Atilla ile 2005 yılında Mekke"de tanıştıklarını belirtti. İstanbul ve İran üzerinden Pakistan"daki kampa gittiklerini anlatan Gelowicz, “Bizleri ağır silahlı mücahitler karşıladı. Mil Ali kenti yakınlarındaki kampta silahla çatışma için gerekli olan her şeyi üç ay içinde öğrendik. Silah eğitimi aldık. İletişim ve kamuflaj tekniklerini öğredik. Aldığımız eğitimin, ilerde özellikle terör saldırılarına yarayacak bilgiler içerdiğini fark ettim. Adem ve ben, ayrıca patlayıcı madde ve elektronik dersi aldık. Irak"ta cihata katılacaktık. Pakistan"daki liderlerimiz, Avrupa"ya geri dönüp ve daha az eforla çok daha büyük zararlara yol açabileceğimizi söylediler. El Kaide"de de, Avrupa"da saldırı düzenleyebilecek Avrupalı yoktu. Biz bu işe talip olduk” diye konuştu.
Sonradan Müslüman olan iki Alman ile Selek ve Yılmaz, 2007 yılında Almanya"daki Amerikan çıkarlarına yönelik saldırı hazırlığında yakalanmıştı.

Böyle birşey görmedim

Duruşma Hâkimi Ottmar Breidling, sanıkların mahkeme önünde yaptıkları itirafları “İnanılmaz ve etkileyici” olarak tanımlarken, şunları söyledi: “Hâkimlik mesleğim boyunca, böyle bir şeye tanık olmadım. Bütün kozların açıkça masaya yatırıldığı izlenimini edindim” dedi.

Atilla Selek MİT"i suçlamıştı

“SAUERLAND çetesi” sanıklarından Attila Selek, gizli servisleri sıkıntıya sokacak açıklamalarda bulunmuştu. Atilla Selek, CIA ve MİT ile çalıştığını öne sürdüğü Mevlüt K. isimli kişinin kendilerine patlayıcı temin ettiğini iddia etmişti. Ancak Alman yetkililer, Mevlüt K. hakkındaki suçlamalarla ilgili yeterli kanıt bulunmadığını belirtti. - hürriyet