Yargıtay ve Danıştay, yeni üyelerin görev dağılımını ve kurulacak yeni dairelerin başkanlarını seçmeye hazırlanırken, gözler milletvekili genel seçimleri için istifa etmeleri beklenen üyelere çevrildi.

Yüksek Seçim Kurulu"nun (YSK) 12 Haziran"da yapılacak genel seçimlere girecek milletvekili adaylarının 10 Mart"a kadar istifa etmeleri gerektiğini açıklamasının ardından yargı kurumlarında da dikkatler bu tarihe kilitlendi. Yargıda da milletvekili adayı olmak için istifaların gelmesi bekleniyor. Daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden"in milletvekili adayı olmak için istifa edecekleri iddia edilmişti.

-DANIŞTAY"DA BAŞKANLAR BELİRLENECEK-

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu"nun (HSYK) yargının iş yükünü azaltmak için çıkarılan kanun uyarınca seçim yapmasının ardından Yargıtay"da ve Danıştay"da yeni üyelerin görev yerleri ve kurulacak yeni dairelerin başkanlıkları için seçim yapılacak.
HSYK"nın, 51 yeni üye seçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün de 15 isim atamasıyla kadrosu dolan Danıştay, hafta başında sandık başına gidecek.

Kanunla kurulan 14"üncü ve 15"inci Daire başkanlıkları için pazartesi günü seçim yapılacak olan Danıştay"da daire başkanlıklarının belirlenecek. Danıştay Başkanlar Kurulu da toplanarak dairelerin üye dağılımını gerçekleştirecek.

-YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANLIK KURULUNU SEÇECEK-

Hafta başında kuruluşunun 143. yıldönümünü kutlayacak olan Yargıtay"da da yeni seçilen üyelerin görev yerleri belli olacak.

Yargıtay 9 Mart Çarşamba günü Birinci Başkanlık Kurulu"nu, 10 Mart Perşembe günü de yeni kurulan dairelerin başkanlarını seçecek. Birinci Başkanlık Kurulu oluşturulduktan sonda da yeni dairelerin üyeleri belirlenecek ve görev dağılımı yapılacak.