Yarıştığı iki kulvarı da lider bitiren Fenerbahçe, Bank Asya 1. Lig ekibi Altay karşısında, bir kez daha yıllardır ulaşamadığı kupa yarışına başladı.
Takım, beş değişik oyuncu ile revizyondan geçmişti. Bunun “Daumcası”, “O anki en güçlü kadro” anlamına geliyordu.
Ama, bu sezon forma ile çok yıldızı barışık olmayan Bekir, Uğur, Deniz, Babacan, Semih ve Deivid sahaya, atmosferi kolay maç olduğu için çıkacaktı.

Zaten Altay takımı da oyunu çok zorlayan bir biçimde futbol oyna(ya)mıyordu. Ya da takımın kapasitesi zaten bu kadardı. İlk yarıda bir kez Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratabildiler.
Fenerbahçe, bu kolay maç kadrosu ile Özer"i, Alex"in pozisyonuna yerleştirmiş, klasik taktiği ile oynuyordu. Semih en uçta, iskelet savunma ise sağına aldığı Bekir ile uyum arayışındaydı.
Tatil öncesi, Türkiye Kupası grubu ilk maçında kimseden sihirli bir oyun beklemek doğru değildi. Bu bağlamda Fenerbahçe attığı güzel goller ile belki de bu sezonun en rahat maçını çıkarıyordu. Özer, bu ortamı en iyi değerlendiren oyuncu olarak sivriliyor, iki gol atıyordu.
Altay, bu verimi ile beklendiği gibi boyun eğip, “Davul dengi dengine çalar” dedirtiyordu.
35. dakikada Özer, Fenerbahçe"nin golünü attı. Uğur"un ceza sahası sol çizgisinden ortaladığı topu arka direkte Mehmet Topuz kafa ile hafif geriye, Özer"in önüne indirdi. Özer, solu ile düzeltip sağı ile vurdu ve kaleyi karşıdan gören yerden golü attı: 1-0
58. dakikada ise Fenerbahçe golleri ikiledi. Santos, ceza yayının hemen önünden içeri kat eden Mehmet Topuz"a gol pası verdi, bu oyuncu dokundu ve Soner"i yendi: 2-0
78. dakika Özer"in ikinci gol zamanıydı. Deivid, Semih, son olarak Özer kale önünde topla buluştu ve çok kurtaran Soner"i bir kez daha mağlup etti: 3-0/yeni şafak