Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk belediye meclis toplantısında yeniden karar alındıktan sonra başta gıda olmak üzere tüm yardımların dağıtımına başlayacaklarını bildirdi.


Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gökçek, Ankara'da dar gelirli vatandaşlara büyük destek olan gıda, yakacak ve giyim yardımlarını seçim yasakları nedeniyle durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti.


Yüksek Seçim Kurulunun kesin seçim sonuçlarını açıklamasını beklediklerini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:
“Kesin sonuçların açıklanmasından 5 tam gün sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak. İlk belediye meclis toplantısında, yeniden gıda, yakacak, ekmek, giyecek, üniversite öğrencileri ile ekonomik güçlük çeken vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla her sabah çorba-ekmek dağıtımı gibi özellikle dar gelirli halkımızı ayakta tutan yardımların başlatılması kararı alındıktan sonra, başta gıda olmak üzere tüm yardımların dağıtımına başlayacağız. Halkımıza bu yardımlarımızı kimseyi rencide etmeden, eskiden olduğu gibi adrese dayalı sistemle ulaştırmaya başlayacağız.”

GIDALAR SOĞUK HAVA DEPOLARINDA STOKLANIYOR

Açıklamada, dağıtılan gıda maddelerinin özel paketler içerisinde BELSO'nun soğuk hava depolarında korunduğu ve düzenli olarak teste ve incelemeye tabi tutulduktan sonra dağıtıldığı ifade edildi. Yapılan bu testlerle, yardım paketi içindeki ürünlerin şartnameye uygun olup olmadığı ve olumsuz hava koşullarından etkilenip etkilenmediği kontrol edildiği, gıda ve temizlik maddelerinin herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaştırılmasının sağlandığı da vurgulandı.


Büyükşehir Belediyesinin yardım kolilerinde, 10 kilogram makarna, 5 litre ayçiçek sıvı yağ, 5 kilogram un, 2 kilogram arpa şehriye, 2 kilogram zeytin, 2 kilogram peynir, 2 kutu 1,660 kilogram salça, 1,5 kilogram sofralık tuz, 5 kilogram pirinç, 2 kilogram kuru fasulye, 2 kilogram bulgur, 2 kilogram nohut, 3 kilogram çay, 6 kilogram şeker, 750 gramlık el sabunu, 1 kilogram banyo sabunu, 3 kilogram çamaşır deterjanı, 2 kilogram bulaşık deterjanı, 2 kilogram tahin helva ve 4 kilogram reçel bulunduğu bildirildi.

Hürriyet