Hafta başından beri Aydın"dan Nazilli"ye taşınma karmaşası yaşanan ADÜ BESYO"da, bugün öğle saatlerinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüşen ve görüşmenin sonucundan memnun kalmayan bir grup öğrenci Aydın Belediyesi"ne yürüyerek, taleplerini iletmek istedi. ADÜ Merkez Kampusu"ndan çıkarak Aydın Belediyesi"nin yolunu tutan öğrencilerin yolu, Aytepe Varyantı"nda polis tarafında kesildi. Yürümelerine izin verilmeyen öğrenciler, slogan atmayacakları sözünü verince; polis kontrolünde otobüsler ile belediyeye götürüldü.

Belediye binası önünde toplanan öğrencilerden temsilci olarak seçilen 6 kişilik grup önce Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdürü İbrahim Gürdal ile görüşerek, görüşme taleplerinin içeriği hakkında bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun makamına alındı. Rektör Boylu"nun “Aydın Belediyesi"nden, Nazilli Belediyesi kadar destek görmüyoruz” dediğini iddia eden öğrenciler, Başkan Çerçioğlu"ndan taşınmalarını engellemesi için yardım istedi.

Bunun üzerine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Üniversite bizden destek olmamızı istedi de mi olmadık. Bizden Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu için yer istediler. Bedesten Çarşısında belediyeye ait olan 36 derslik kapasiteli iki katı kendilerine tahsis etti. Bu işin için başka işler olabilir. Nazilli"de Sümer Üniversitesi kurulması çalışmaları var. Bunun destekçilerinden biri de Sayın Rektör. Ben BESYO"nun Aydın Merkez"de kalması taraftarıyım. Bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama üniversite yönetiminin aldığı kararı da ben değiştiremem. Sadece Aydın Merkez"de kalmanız için destekçiniz olmaya hazırım” dedi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"ndan gerekli desteği alan öğrenciler daha sonra Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit"in yanına giderek, destek turlarını sürdürdü. Öğrenciler bir sonuç alıncaya kadar sivil toplum örgütleri nezdinle girişimlerini sürdüreceklerini kaydetiler.