Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı Aydın İl Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti.
Toplantı öncesi Pakistan"a gidecek sağlık ekibi ve yardımlar hakkında bilgiler veren Bakan Akdağ, bölgeye 2 adet sahra hastanesi ile 9 uzman doktor, 5 pratisyen doktor, 1 biyolog, 24 sağlık personeli, 2 teknik personel ile 2 basın personelinden oluşan toplam 43 personel görevlendirildiğini söyledi. Gönderilen 2 adet sahra hastanesinin her birinin bin metrekarelik bir alan içerisinde 500 metrekare kapalı alana sahip 8'er adet şişirilebilir çadır setlerinden oluştuğunu belirten Akdağ, “Hastane bünyesinde enfeksiyon hastalıkları polikliniği, çocuk hastalıkları polikliniği, kadın hastalıkları ve doğum polikliniği, dahiliye polikliniği ile laboratuvar, röntgen ve dopler ultrason ünitesi, yoğun bakım ünitesi mevcut olup, mobil hastanelerimiz 50 yatak kapasitelidir. Her iki hastane bünyesinde ayrıca telsiz, uydu bağlantılı internet ve telefon ile personel yatakhanesi, seyyar tuvalet ve duş üniteleri bulunmaktadır. Hastanelerimizde ve selden etkilenen alanlarda hizmet vermek üzere iki adet arizi tipi ambulans ve iki adet arazi tipi UMKE aracı görevlendirilmiştir. Oluşturulan çevre sağlığı ekipleriyle, otomatik klorlama cihazları ve klor ölçüm aletleri kullanılarak, su sanitasyonu hizmetleri yürütülecektir” dedi.
Pakistan"da görev yapacak 43 kişilik Türk sağlık heyeti ve donanımlarının bugün saat 18.45'te Türk Hava Yollarına ait kargo uçağı ile Karaçi'ye gönderileceğini açıklayan Bakan Akdağ, ayrıca uçakta 35 ton ağırlığında tıbbi ekipman, ilaç, serum ve sarf malzemesinin de bulunacağını bildirdi. Akdağ, hastanelerin Pakistan'da biri Sindh Eyelatine bağlı Khairpur kentinde, diğeri Belucistan Eyaletine bağlı Sibi kentinde hizmet vermesinin beklendiğini sözlerine ekledi.