Evleri ile birlikte her şeyleri yanan ailenin fertlerinden 70 yaşındaki Mustafa Manuş gözyaşları içinde yaşadıkları çaresizliği anlattı.
27 Ocak akşamı meydana gelen yangında evden pijamaları ile çıktıktan sonra hayırseverlerin verdiği kıyafetlerle sokağa çıktıklarını kaydeden Mustafa Manuş, gözyaşları içinde içine düştükleri durumu anlattı. Yaşlı şahıs, “Her gelen yetkili bir şeyler yazıp çizip gidiyor. Ancak kimse bir daha geri gelmiyor. Sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz. Torunumun ders çalışacak bir iskemlesi dahi kalmadı” dedi.

“SİGORTALI OLDUĞUMUZ İÇİN, MEVZUATA GÖRE YARDIM YAPILAMAZMIŞ”
Yaşadıkları yangının şokunu üzerinden attıktan sonra, Aydın Valiliği"ne giderek yardım talebinde bulunan aileye 750 TL yardım verildiği öğrenildi. Yardım için teşekkür eden ancak bu zor günlerde devletin kendilerine babalık yapmasını beklediklerini belirten iki çocuk annesi Ebru Manuş, “Eşim asgari ücretli olarak bir yerde çalışıyor. Kayıtlarda eşim sigortalı olarak göründüğü için, mevzuat gereği bize ardım yapılamıyormuş. Bazı yetkililerden bunu duyunca adeta yıkıldık. İki haftadır hayırsever vatandaşların ve eşimin işverenin yardımı ile bir yerlerde barınıyoruz. Ancak nereye kadar bu böyle devam eder. Ne olur devlet bizi bu zor günümüzde sahip çıksın. Mevzuat gereği asgari ücretle çalışan eşimin sigortalı olması nedeniyle bizi acımıyorlarsa bile çocuklarımızı acısınlar” diyerek adeta uygulanan mevzuata isyan etti.
Yangından sonra Aydın Belediyesi tarafından eve kömür getirildiğini, ancak soba yakacak odalarının olmadığını belirten Baba Mustafa Manuş, “5 kişilik aileyiz. Ancak yangından arta kalan bir kanepe ve yaklaşık 4 metrekarelik oda. Yanan evimiz yapılmadan soba kuracak yerimiz bile yok. Karnımızı zor doyuruyoruz, prefabrike bile olsa yanan evin yerine barınacak bir yer yapılsa mutlu olcağız” dedi.
Yangından geriye hiçbir şeyi kalmayan 4. sınıf öğrencisi Damla Buse Manuş ise, 2010 yarıyıl tatilinin kendisi için çok acı geçtiğini ve ömrü boyunca unutmayacağı acılarla dolu bir tatili geride bıraktığını söyledi. -iha