Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve SEBİT işbirliği ile düzenlenen, TTNET, Intel ve Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından desteklenen "Öğretmenler Üretiyor" adlı ders işleyiş yarışmasında dereceye giren öğretmenler ödüllerini aldı. Öğretmenlerin ders işleyiş konusunda farklı eğitim metotları üzerine düşünmelerini, bu sayede özgün ve yaratıcı çalışmalarını teşvik ederek, meslektaşlarına örnek olmalarını sağlamayı hedefleyen yarışmada dereceye giren ilk 5 öğretmen Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek eğitim çalıştayına katılacak. Edirne'den Ardahan'a kamu ve özel okullardan yoğun katılım ile gerçekleşen yarışmaya 713 öğretmen 1099 video ile başvurdu. Ödül töreni MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Sebit Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli başta olmak üzere çok sayıda öğretmen ve davetlinin katılımıyla Başkent Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. 
 
Eğitimde dönüşüm öğretmenle mümkün
Törende bir konuşma yapan Sebit Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli, yarışmanın temelinde eğitimde dönüşüm odaklı önemli bir felsefenin yattığına işaret ederek, “Eğitimde dönüşümün odağında öğretmen olmalı. Büyük projelerdeki yatırımlar genelde, cihaz, altyapı gibi konumlanıyor. 
 
Eğitimde dönüşüm yaratacak projelerde ana kaynaklar öğretmen imkânlarının iyileştirilmesine ayrılırsa hızlı ve etkin sonuç alınabilir” dedi. Bu tarz dönüşüm projelerinde öğretmenlerin kendilerini güvenli hissettiği oranda öğrencilerin öğrenmeye açık olduklarına dikkat çeken Türeli, “Bu tür bir kültür oluşturulmasına Türkiye daha yeni alışıyor. Kamera karşısında ilk örneklerde tutuk kalabiliyoruz. Bu tarz aktiviteler artıkça daha da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
Öğretmen - öğrenci tek yürek
Yarışma sürecinde öğretmenlere öğrencilerin tek yürek olduğunu anlatan Türeli , “Öğrencilerin katılımını ve birlikte hazırlanmalarını görmek bize ilham verdi. Bazı öğretmenlerimiz de çok enteresan yöntemler bulmuşlar. Bunları da diğer öğretmenler ile paylaşmanın çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ise yaptığı konuşmada bilgisayar destekli eğitimin bilgiye ulaşmada önemli bir araç olduğuna dikkat çekerek, ‘Öğretmenler Üretiyor’ tarzı yarışmalara katılımın artmasıyla bu alanda önemli adımlar atılabileceğini kaydetti. 
 
Düzenlenen törende bağımsız juri ve MEB tarafından detaylı bir çalışma sonucu değerlendirilen eğitim videolarının sahibi olan ve ilk 20’ye giren öğretmenler ödüllerini aldı. Törende ilk 5 kişi, 5 bin'er TL ve ABD’de 1 hafta çalıştay, 2 kişilik 1 hafta tatil, dizüstü bilgisayar, 1 hafta Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi’ne (ÖMGEP) katılım, 1 yıllık TTNET ADSL, sınıflarına akıllı tahta ve öğrencilerine Vitamin paketiyle ödüllendirildi. Yarışmada kapsamında her dersten ilk 5 kişiye ve her dersten ilk 50 kişiye de çeşitli ödüller verildi.