FRANSA"nın O.Lyon takımın en pahalı futbolcularının başında olmasına rağmen geçen sezon sıkıntılı bir dönem geçiren ve soluğu G.Saray"da alan Abdul Kader Keita yeni bir sayfa açtı. Yönetim de bu işin peşine düştü.

Lyon"da oynarken gece hayatına çok düşkün olan, sarı kırmızılı takımın yeni gözdesi gece hayatına tövbe etti. Futbol şube sorumlularına bu konuda söz verdi.

Keita yaptığı görüşmede, “Daha önceleri Avrupa"da paparazilere yakalandım. Ancak bu olaylar İstanbul"da aklımdan bile geçmeyecek. Artık o fırtınalı günler geride kaldı. Düzenli yaşamak hayatımı güzelleştirecek” dedi. Daha önce üç kez karakoldan zor bela çıktığını ve buları bir daha yaşamamak için tövbe ettiğini sözlerine ekleyen yıldız oyuncu, sözlerini şöle sürdürdü:

Üç kez karakolluk
“Zaten Müslüman olduğum için bir kaç gün sonra Ramazan ayına giriyoruz. Onun için bu ayda kendimi daha da korumak zorundayım. Futbolcu olarak oruç tutmak zor ama boş zamanlarda bunu değişik bir şekilde değerlendireceğim. Takımdaki birçok arkadaşlarım da aynı inancı taşıdıkları için birbirlerimizi anlayacağız.”

Keita kendisine bu kadar güvenirken, yöneticiler de bu oyuncunun geçmişini bildiği için işi sağlama aldılar. Fildişi Sahilli oyuncunun hem amcası, hem de menajerliğini yapan Alfred ile bir görüşme yapan futbol şube sorumluları şöyle konuştu: “Bizler her zaman Keita"nın peşinde olamayız. Ketia hem senin yeğenin, hem de onun menajerisin. Bize kötü hayatının sona erdiğini söyledi. Ancak sen onun her adım atışını izleyeceksin. Çünkü görevin. Daha bir maçta birçok kişinin sevgisini kazandı. O sevgiyi Galatasaray formasını giydiği sürece bu sevgi hiçbir zaman azalmaz.”