Cezaevinde C15 koğuşunda hayatını kaybeden mahkumların isimleri şu şekilde: Şükrü Uldes, Fuat Yıldız, Sinan Özalp, Mehmet Satış, Süphi Köksal, Yunus Eskili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kıskaç, Mustafa Kemal Kılıç, Taner Şimşek, İmam Bakır Tek, Mehmet Aslantay, İbrahim Halil Kaya.

Yaralananlar ise şöyle: Yusuf Aydemir, Vahit Taşday, Mesut Demir, Abid Aytekin ve Cevdet Yılmaz
 

Kelepçeyle sevk

Öte yandan yanan yaralı mahkumların hastaneye sevk edildikleri sırada kelepçelendikleri gözlendi.

Erdoğan: Arkadaş kavgası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki olaya ilişkin asıl bilgilerin, yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirterek, yangından sağ kurtulan bir kişinin, ''Arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı müteakiben koğuşu ateşe verdiler'' dediğini bildirdi.

 

Vali: Mahkumlar arası kavga

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında, 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını söyledi.

Güvenç, yangının meydana geldiği cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.''

Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, ''Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş'' diye cevaplandırdı.

Bu arada açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girmek isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.