HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde geçen hafta, askeri aracın teröristlerin döşediği mayına çarpması sonucu 6 askerin şehit olduğu olayda yaralanan ve Ankara"da GATA"da tedavi gören Kandıralı er Oğuz Kır da bugün şehit oldu. İki gün önce beyin ölümü gerçekleşen ve yaşam destek ünitesine bağlı olan Oğuz Kır"ın cenazesinin yarın İzmit"e getirileceği ve Kandıra"nın Kefken Köyü"nde toprağa verileceği bildirildi.


PKK'lı teröristlerin döşediği mayına çarpan ve 6 askerin şehit olduğu askeri araçta yaralanan 8 erden biri olan ve Ankara"da GATA"da tedavi gören 20 yaşındaki er Oğuz Kır"ın 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Yaşam destek ünitesine bağlanan Oğuz Kır"ın bugün öldüğü ailesine bildirildi.

Kandıra Kaymakamlığı ile bölgedeki askeri yetkililere de, Oğuz Kır"ın şehit olduğu bilgisi bu akşam saatlerinde ulaştırıldı. Kaymakam Hamza Erkal haberi aldıktan sonra Oğuz Kır"ın ailesinin oturduğu eve gitti. Çocuklarının bitkisel hayata girdiğini daha önceden öğrenen ve bugün şehit olduğu haberi iletilen baba Kemal Kır ile anne Hacer Kır gözyaşlarına boğuldu. Şehit Er Oğuz Kır, Kandıra"nın Kefken Köyü"nde yakınlarının isteğine göre yarın öğle veya ikindi namazının ardından toprağa verilecek.