HAKKARİ"de piknik yapmak için gittikleri Depin bölgesinde teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen polis memuru Engin Açıkgöz ile ağabeyleri Sabri Açıkgöz ve Sadi Açıkgöz"ün cenazeleri, memleketleri Kastamonu"ya gönderildi.

Babaya son kez el salladı
Tören alanında en çok yürükleri dağlayan sahne ise şehit polis memuru Engin Açıkgöz"ün çocukları oldu. Polis memurlarının kucakta taşıdığı 5 yaşındaki Hayrunnisa, tabuta ve polis memurlarının göğsünde gördüğü fotoğrafı gösterip “Baba” diyerek el sallaması ve 2 yaşındaki kardeşi Fatih Hamza"yı öpmesi yürekleri dağladı. Herkesin gözyaşı döktüğü törende Türk Bayrağına sarılı tabutların polislerin omuzunda taşınması sırasında şehit polis memurunun eşi Sevcan, daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi.


Eşi "yapmayın" diye yalvardı
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre önceki gün alabalık tesislerinin bulunduğu Depin mevkiinde piknik yaptıkları alandan çıkarken ellerinde uzun namlulu silahla gelen ve PKK"lı oldukları belirtilen 3 kişinin, polis memuru Engin Açıkgöz ve ağabeylerini, eşi Sevcan ve 2 çocuğunun gözleri önünde öldürdüğü ileri sürüldü. Saldırganların, polis memuru Açıkgöz ve ağabeylerini elma bahçesinden çıkarken gördükleri ve bu sırada ateş açtıkları belirtildi. Bunu farkeden polis memurunun eşi Sevcan Açıkgöz"ün yalvarmalarına rağmen teröristlerin 3 kişiyi kurşun yağmuruna tutukları ve ona da, “Seninle işimiz yok. Çocuklarını al git buradan” dedikleri, ayrıca arkasından da korkutmak için havaya ateş ettikleri ileri sürüldü.


Operasyon sürüyor
Bu arada, kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde meydana gelen saldırının ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor. Operasyonlara özel hareket polisleri ile özel eğitimli komandolar katılıyor. Hakkari Valisi Muammer Türker bu olayın Hakkari için üzüntü verici olduğunu söyledi. Vali Türker, polis memurunu şehit eden, 2 kardeşi öldürenlere karşı kapsamlı bir operasyon sürdürüldüğünü belirterek, “Yapılan incelemeler bu olayın PKK tarafından yapıldığını gösteriyor. Operasyonlar, araştırmalar sürüyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Çünkü bu olaylar Hakkari"ye ve Hakkari halkına zarar veriyor. Yöre halkı artık huzur istiyor” dedi.

ŞEHİT POLİS VE İKİ AĞABEYİ TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit polis Engin Açıkgöz ile iki ağabeyinin cenazesi Sabah erken saatlerde Kastamonu'dan Çatalzeytin'e getirildi.

Çatalzeytin Kaymakamlığı önünde yapılan törene, Açıkgöz ailesi ve yakınları ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu milletvekilleri Hasan Altan ve Hakkı Köylü, Terörle Mücadele Daire Başkanı Yüksel Babal, Kastamonu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kastamonu Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ve çak sayıda vatandaş katıldı.

PKK BAYRAĞI YAKILDI
Şehit polis ve ağabeylerinin cenazelerinin tören alanına getirilmesi sırasında vatandaşlar terör örgütünün aleyhine sloganlar atıp, örgütü simgeleyen bez parçasını yaktı. Bu sırada baygınlık geçiren şehit polis Engin Açıkgöz'ün eşi Sevcan Açıkgöz'e ambulansta müdahale edildi. Baba Şükrü Açıkgöz ve yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği, büyük üzüntü yaşadığı ve tabutlara sarılarak göz yaşı döktüğü törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, şehit polis Engin Açıkgöz ve kardeşlerinin öcünün alınacağını ve bölgede gerekli operasyonların devam ettiğini belirterek, ''bu sayede şehit yakınlarının ve Türk milletinin acısının biraz da olsa hafifleyeceğini düşünüyorum'' dedi.

Şehit polis ve ağabeyleri için Kastamonu Müftüsü Fuat Altıntaş'ın yaptırdığı duanın ardından cenazeler, Karacakaya Köyünde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına göz yaşları arasında toprağa verildi.