Biz zaten mesaj veriyoruz

Faruk Turgut (Gold Film): Artık herkes mesajların diziler yoluyla halka ulaşacağına inandı. Biz zaten kendi bakış açımızla bunu yapıyoruz. İnsan hakları önemli, duyarlı ve hassas olunması gereken bir konudur. Etkisi olacağına inanırsak yaparız. Dramatik yapı içinde mantığı varsa olur. Zorlayarak ve mesaj verme kaygısıyla yapmayı tercih etmeyiz. Zaten bu şekilde olursa eğreti durur.

Bilinçlenmeye çok faydalı olur

Timur Savcı (Tims"s Production): Ben kendi yapımlarımda kullanılmasına sıcak bakarım. Sosyal açıdan insan hakları medeni olmak için çok önemli bir noktadır. Elimizden gelen desteği veririz. Çok önceden hazırlığı yapılırsa ve doğru çekilirse yapılabilir. Dramanın içinde hikaye gibi durmalı, yoksa tuhaf olur. Fakat mutlaka bilinçlenme konusunda faydası olur, dizilerin insanlar üzerinde büyük etkisi var.

Seve seve yerine getiririz

Bahadır Özdener (Pana Film adına): Böyle bir talep olduğunda seve seve yerine getiririz. Dizilerde olabildiğince sosyal mesajlar vermeye ve destek olmaya çalışıyoruz. Bize bir talep geldiğinde gereğini yapmaya hazırız. Arkasındayız ve seve seve destekleriz.

Behlül mesajı yastıkla verebilir

Abdullah Oğuz (ANS): Bu aslında bizim Asmalı Konak ile de başlattığımız bir trend. Dizilerin çoğunda mutlaka töre oluyor, iyiler kazanıyor kötüler ölüyor. Senaryonun içinde eklektik durmadan yapılırsa çok büyük faydası olur. Çünkü herkes seyrediyor. Doğru formülünü bulmak lazım. Ağır tempoyu insanlar izlemez ve mesaj kaygısı olduğunda da tepki gösterirler. Mesela Behlül mesajları yastıkla verebilir.

Öpüşürken mesaj olmaz!

Birol Güven (Mint Yapım): Dünyanın en önemli bilgilendirici aracı televizyon oldu. Bu sebepten televizyon sayesinde insanlar bir çok şey öğrenebilir. Ama diziler için eğer verilmesi istenilen mesajlar dizinin, genel hikayenin yapısına uygunsa olabilir. Dramatik yapıya ve ana hikayeye uygun olması koşuluyla olabilir. Yoksa mesaj verme başarılı olmayacağı gibi dizinin de başarısını etkiler. Behlül gibi bir karakterden öpüşürken mesaj vermesi beklenemez. /vatan