BURSA'da Başkanlık Sistemi ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye'de bu sistemin tartışılmadığını belirterek, "Türkiye'de yapılmak istenen, başarılmak istenen sultanlıktır. Zaten bu büyük ölçüde gerçekleşmiştir" dedi.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile Nilüfer Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Aydınlarla Yüzyüze' programına konuşmacı olarak katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Son günlerde tartışılan Başkanlık Sistemi'ni siz nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya cevap veren İnce, "Türkiye'de bütün kurumlar fesh edildi. Kuşatıldı. Türkiye'de yargı diz çöktürüldü. Silahlı Kuvvetlerin burnu sürtüldü. Türkiye'de sivil toplum, medya, iş adamları susturuldu. Türkiye'de bugün tartışılan konu Başkanlık Sistemi değildir. Bu sultanlık sistemidir. Yapılmak istenen başarılmak istenen sultanlıktır. Zaten bu büyük ölçüde gerçekleşmiştir" diye konuştu.

"DOLMABAHÇE'DE KENDİSİNE BÜRO HAZIRLAYAN BAŞBAKAN'IN ÖTEDEN BERİ SULTANLIK HAYALLERİ VARDI"
Türkiye'de herkesin korku içerisinde yaşadığını belirten İnce, "Türkiye'de artık sayısal bir çoğunluğa sahip iktidar partisi, Çankaya'da noterin ötesinde bir Cumhurbaşkanı, ele geçiremedikleri kurumları bir yasal değişiklik ile ele geçirme faaliyetleri, vergi silahından korkan iş adamları, suskun, yağcı bazen de yalaka bir medya bulunuyor. Türkiye'de herkes korkuyor artık. Türkiye bir diktatörlüğe, faşizme doğru gidiyor. Türkiye'de faşizmin ayak sesleri falan değil, artık faşizmin ta kendisi bu. Dolmabahçe'de kendisine büro hazırlayan Başbakan'ın öteden beri sultanlık hayalleri vardı. Adım adım bunlara doğru yaklaşıyor. Umarım Haziran'da Türk halkı bunlara izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

"HİZBULLAHÇILAR'IN SERBEST KALMASININ NEDENİ YARGITAYDIR İMAJI ÇİZMEYE ÇALIŞIYORLAR"
'Yüksek yargı ile hükümet arasındaki soğuk rüzgarlar esiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya cevap veren CHP Grup Başkanvekili İnce, Hizbullah üzerinden Yargıtay'a kuşatma tatbikatı yapıldığını söyledi. Yaşanan olumsuz olayların tek sorumlusunun Yargıtay gibi kamuoyuna imaj yaratılmaya çalışıldığını kaydeden İnce, "Hizbullah dosyası 5 yıl Adli Tıp'ta bekliyor. Sonra 5 ay oluyor dosya Yargıtay'a geleli. Kamuoyundaki yandaş medya, Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonları Yargıtay'ı suçluyor. Ama Adli Tıp'ı kimse ağzına almıyor. Niye? Çünkü Adli Tıp kuşatılmış bir kurum. Adli Tıp, Hükümetin emrine girmiş, tamamen yandaş bir kurum. 5 yıl orda beklemiş dosyalar kimse Adli Tıp'ı tartışmıyor ama diyor ki bu Hizbullahçılar'ın serbest kalmasının nedeni Yargıtay'dır gibi kamuoyuna topluma böyle bir imaj çizmeye çalışıyorlar. Önce kamuoyunu hazırlıyorlar. Yani Hizbullahçılar'ı serbest bırakan Yargıtay'dır, suçlu olan Yargıtay'dır deyip, kurum üzerinden Hizbullah projelerini yürütüyorlar. Bu Türkiye'de, demokratik bir ülkede asla olmaması gereken bir durum. Yargının işi ayrıdır, Yasama'nın işi ayrıdır, Yürütme'nin işi ayrıdır. Ama ne yazık ki bugün Hükümet, Yasama'yı da, Yargı'yı da ele geçirmiş durumdadır" diye konuştu. İnce, önümüzdeki hafta Yargıtay'a, Anayasa Mahkemesi'ne, Danıştay'a bir operasyon hazırlandığını da ileri sürdü.
Açıklamaların ardından İnce programın yapılacağı salona geçti. Mine Ergen'in moderatörlüğünde gerçekleşen programa konuşmacı olarak CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut katıldı.

milliyet