Antalya"da geçen Eylül ayında eğlenmek için gittiği barda aşırı derecede alkol alan İngiliz 21 yaşındaki N.S., yanlışlıkla kadınlar tuvaleti yerine erkekler tuvaletine girince bir kişinin tecavüzüne uğradı. Bu kişiyi teşhis edemeyen N.S. ve şüpheli 7 kişiden alınan ter örneklerine yapılan DNA testinden tecavüzcünün 26 yaşındaki Ahmet Şimşek olduğu belirlendi. Savcı, tutuklu Şimşek için 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

Antalya"da rehberlik yapan N.S., geçen 23 Eylül akşamı 28"i kadın 40 kişilik İngiliz turist grubu ile bir organizasyon yaparak Lara sahilinde bulunan bir gece kulübüne gitti. Burada aşırı derecede alkol alan genç kız sık sık tuvalete gitmeye başladı. N.S., son olarak saat 01.00 sıralarında sağ tarafta bulunan kadınlar tuvaleti yerine sol tarafta bulunan erkekler tuvaletine girdi. Burada tanımadığı bir kişinin tecavüzüne uğradı. Tuvaletten çıktıktan sonra olayı arkadaşlarına anlatan İngiliz kız, karakolda önce şikayetçi oldu, ardından vazgeçti.

Polis, gece kulübünde çalışan 7 kişiyi toplayıp ter örneklerini aldı. Ankara"daki Kriminal Laboratuvarı"nda yapılan DNA testinde N.S."den alınan örneki ile Ahmet Şimşek"in DNA örneklerinin karıştığı belirlendi.

İfadesinde N.S. ile birbirlerine aşık olduklarını öne süren Ahmet Şimşek, "N., benden hoşlanıyor. 4 tarafı açık olan locada cinsel ilişkiye girdik. Evlenerek Türkiye"de kalmak istiyordu. Ben de "Evliliği zamana bırakalım" deyince ağlayarak bara doğru gitti. Benim zarar görmemem için de ismimi vermedi ve benden şikayetçi olmadı. Buna kız kardeşim Suzan Şimşek tanıktır" dedi. Olayı soruşturan savcı Seyfullah Öselmiş"in dinlediği Suzan Şimşek, ağabeyinin Ayşe isimli bir kız arkadaşının olduğunu, başka kız arkadaşı olmadığını ve N.S."yi tanımadığını söyledi. Bunun üzerine Şimşek, 15 Şubat"ta tutuklandı.

Antalya 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dün görülen ilk duruşmada tutkuklu sanık Ahmet Şimşek"in annesi Halime Şimşek ve sözlüsü olduğunu söyleyen Ela Dilber de katıldı. Mahkeme, şikayetçi olmayan N.S."nin ifadesinin alınmasının uzun süreceğine karar vererek bundan vazgeçti. Savcı, "Kendisini savunamayacak derecede olan bir kişiye tecavüz ettiği" iddia edilen Şimşek için 7-12 yıl hapis cezası istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 24 Mart"a erteledi.

Bu sırada duruşma salonunda bulunan anne Halime Şimşek fenalık geçirdi. Düşerken başını vuran Halime Şimşek, adliyeden çıkartılırken, yakınları tutukluluk kararına tepki gösterdi. Sözlüsü olduğunu söyleyen Ela Dilber ise, Ahmet Şimşek"in suçsuz olduğunu belirterek, "Buna inanmasam bugün buraya gelmezdim" dedi.