Aydın merkeze bağlı Kızılcaköy köyünde ikamet eden Feridun Ergezen, uzun süredir bel fıtığı ve kemik erimesi rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören 79 yaşındaki annesi Emir Ayşe Ergezen"i tedavisi için hastaneye götürdü. 2 gün boyunca farklı polikliniklerde tahlil ve tedavileri yapılan yaşlı kadın, 2"inci günün sonunda ağrıları artınca hastane çıkışında oğlu tarafından ağrı kesici iğne yapılması için Acil Servis"e getirildi. Görevli nöbetçi doktor tarafından kendisine ağrı kesici iğne yapılan yaşlı kadın, 10-15 dakika sonra sol ayağının dizden alt kısmında uyuşma hissettiğini iddia etti.
Aynı nöbetçi doktor tarafından bacağı kontrol edilen ve kendisine bir süre sonra ayağındaki uyuşmanın geçeceği söylenen Emir Ayşe Ergezen, gece geç saatlere kadar evinde dinlenmesine rağmen ayağındaki uyuşmanın devam ettiğini öne sürerek, gece yeniden Acil Servise geldi. Gerekli tedavi ve kontrolleri yapılan Ergezen, yapılan iğneye bağlı bir şikayetinin olmadığının anlaşılması üzerine dinlenmesi için ikinci kez evine gönderildi. Aradan geçen 15 güne rağmen annesinin ayağındaki sorunun geçmediğini öne süren Feridun Ergezen, Acil Servis"te iğneyi yapan nöbetçi doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı ve hastane başhekimliğine suç duyurusunda bulundu.
Yaklaşık 31 yıldır çeşitli hastalıklarla mücadele ettiğini ifade eden Emir Ayşe Ergezen, bugüne kadar hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını savunarak, “Ağrılarım artınca iğne yaptırmak istedim. Sonra bir anda bacağımı hissetmemeye başladım ve ayağa kalkamadım. Sedye ile beni tekrar doktorun yanına geri götürdüler. Bana biraz sonra geçeceğini söyledi ama kaç gündür hiçbir iyileşme olmadı. Bu iğneyi yaptırmadan önce ağaya kalkıp kendi işimi görebiliyordum. Şuan ancak oğlumun yardımıyla ayağa kalkabiliyorum. Benimle ilgilenmediler. Ben bir an önce tedavimin yapılıp eski sağlığıma kavuşmayı istiyorum” dedi.
Annesinin bel fıtığı ve kemik erimesi rahatsızlıkları nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğünü anımsatan Feridun Ergezen de, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tedavi için annemi hastaneye götürdüm. 2 gün boyunca farklı polikliniklerde işlemleri yapıldı. 2 gün öğleden sonra eve dönerken ağrıları çok arttığı için iğne yaptırmak için Acil Servis"e gittik. Nöbetçi doktor tarafından ağrı kesici yapıldıktan sonra annem "Bacağımı hissetmiyorum" dedi. Doktorun yanına gittik, baktı ve "Bir süre sonra geçer" dedi. Geçmeyince tekrar gece hastaneye geldik. Ama bu güne kadar hiçbir gelişme olmadı. Annem daha öncede iğne oluyordu ama hiç böyle bir şey başımıza gelmemişti. Ben doktorun iğneyi yanlış yaptığını düşünüyorum. Bu nedenle iğneyi yapan doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı ve hastane başhekimliğine suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.
Annesinin uzun süredir tedavi olmasına rağmen daha önceden kendi ihtiyaçlarını görebilecek kadar ayağa kalkabildiğini öne süren Ergezen, hastanede yapılan iğnenin ardından 15 gün geçmesine rağmen annesinin ayağa kalkamadığını kaydetti. Annesinin ancak kendisinin yardımıyla ayağa kalkarak ihtiyaçlarını giderebildiğini savunan Ergezen, annesini zorunlu olarak ayağa katlığı sıralarda büyük bir acı çektiğini ileri sürdü.
ŞİKAYET DEĞERLENDİRİLİYOR
Feridun Ergezen"in annesinin rahatsızlanmasıyla ilgili olarak Acil Servis"te görevli doktor hakkında verdiği şikayet dilekçesinin kendilerine ulaştığını ifade eden hastane yetkilileri de, başvuruyla ilgili olarak çalışmayı başlattıklarını söylediler. Emir Ayşe Ergezen"in 21 Ekim"de hastanelerine müracaat ettiğini kaydeden yetkililer, suçlamayla ilgili olarak gerekli incelemenin en kısa sürede tamamlanacağını belirttiler. Yapılacak inceleme doktor hatasının belirlenmesi halinde sorumlu hekimin, disiplin kuruluna sevk edileceğini açıklayan yetkililer, hiçbir hekimin asla böyle bir duruma neden olmak istemeyeceğine dikkat çekerek, bir hata tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağını beyan ettiler.