AYDINPOST ÖZEL-Aydınpost Haber Merkezi, 29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Özlem Çerçioğlu'nun kontenjanından belediye meclis üyesi seçilen Altan Güney hakkında şok bilgi ve belgelere ulaştı.
Bir dönem İnşaat Mühendisleri Odası'nın da başkanlık görevini de yürüten CHP'li Altan Güney'in bilirkişi anlaşması yaptığı Denizbank'tan bir müşteriye çekilen konut kredisinde yanlış bilgiler vererek, vatandaşa kredi kullanımına yardımcı olmaktan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

KURU BİNA İÇİN, OTURULABİLİR RAPORU HAZIRLANMIŞ
Bir yapı denetim firmasına ortak olduğu bilinen CHP'li Altan Güney'in, inşaatı henüz tamamlanmayan ve içerisinde kimsenin oturmadığı inşaatı, bitti göstererek, vatandaşın bankadan yüksek miktarda kredi çekmesine imkan sağlayacak rapor düzenlediği ve bunu da Denizbank'a sunduğu ortaya çıktı.

VATANDAŞ KREDİYİ ÖDEYEMEYİNCE...
Denizbank'tan kredi talebinde bulunan vatandaşın tamamlanmamış ve içinde oturumalayacak haldeki inşaatını, bitti ve oturulabilir rapor hazırladığı iddia edilen Altan Güney'in yardımcı olduğu vatandaş, Denizbank'a kredi borçlarını ödeyemeyince, banka da ipotek altına alınan binayı icra yoluyla satışa çıkarmak için girişimlerde bulundu. Bina için tespit yaptırmak isteyen banka yetkilileri, "Bitti ve oturulabilir bina" raporu düzenlenen binanın kuru bina olduğunu görünce olay gün yüzüne çıktı.

BANKA SORUŞTURMA BAŞLATTI
Konuyla ilgili olarak vatandaşa kredi alımını sağlayan 'sahte rapor' konusuyla ilgili olarak da Denizbank'ın hukuk servisinin soruşturma başlatılması için talimat verdiği ve konuyu da Savcılık'a intikal ettirdiği gelen bilgiler arasında.

ADI BAŞKAN YARDIMCILIĞINDA GEÇİYORDU
Özlem Çerçioğlu'nun kontenjan adayı olarak Belediye Meclisi'ne seçilen Altan Güney
'in adı, seçim sonrasında başkan yardımcısı olacağı yönünde kulislerde konuşuluyordu. Aydınpost'un ortaya çıkardığı bu konuyla ilgili olarak CHP'li Başkan Özlem Çerçioğlu'nun nasıl bir karar izleyeceği ise merak ediliyor.

GÜNEY: AĞIR CEZALIK BİR ŞEY DEĞİL
Konuyla ilgili olarak Aydınpost'un sorularını yanıtlayan Altan Güney, konuyu doğrularkan avukatıyla görüşüp daha detaylı bilgi verebileceğini ifade etti. Yanlış beyanla alakalı para cezası aldığını söyleyen Altan Güney, "Olmuş bitmiş bir şey. Ağır cezalık bir durum değil" şeklinde kendisini savundu.

Denizbank"ı yanlış beyanla yanılttığı iddia edilen Altan Güney, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Hakkımda bir suç duyurusu yok. Sadece hakkımda devam eden bir hukuk davası bulunmaktadır” diye konuştu.