SAKARYA'nın Adapazarı İlçesi'ndeki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı (SHÇEK) Murat Soğancıoğlu Kız Yeştirme Yurdu'nda çıkan yangında 2 kız çocuğu yaşamını yitirirken, 5 çocuk da yaralandı.
Adapazarı'ndaki Hızırtepe Mahalesi'nde bulunan 12- 18 yaş arasındaki 34 çocuğun kaldığı Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nun 3'üncü katındaki yatakhanede saat 22.45 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında, alevler kısa sürede yayılırken, bina bir anda duman içerisinde kaldı. Yurtta büyük panik yaşayan çocukların yardımına görevliler koştu. Çocuklar bina dışarısına çıkarılırken, olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri çağrıldı.


Kısa sürede olay yerine ulaşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, vücudunda yanıkları oluşan ve dumandan zehirlenen 6 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Yeşim adındaki bir kız çocuğu burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.


YAPILAN İNCELEMEDE YATAKHANE KISMINDA 1 CESEDE DAHA ULAŞILDI


Söndürme çalışmalarının ardından binada inceleme yapan itfaiye ekipleri, yangının çıktığı 3'üncü katın yatakhane kısmında kayıp olduğu belirtilen 15 yaşlarındaki bir kız çocuğunun cesediyle karşılaştı. İsmi açıklanmayan kız çocuğunun cesedi, otopsi için hastanaye kaldırıldı.

Vali Hüseyin Atak ve Emniyet Müdürü Faruk Ünsal olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.


Yangın haberi üzerine İzmit'ten gelen Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Dr. İsmail Barış yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığını bildirdi. Dr. Barış, "Bir yavrumuzu kaybettik, 5 yaralımız da hastanede tedaviye alındı" dedi.


Yurtta kalan diğer çocuklar, kent genelindeki Sosyal Hizmetler bünyesinde bulunan yurtlara yerleştirilirken, savcı da olay yerine gelerek inceleme başlattı.



´YANGININ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLİYOR´


Yangının ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış yurda gelerek, yetkililerden yangın ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, "Saat 22.30 sıralarında tam sebebini bilemediğimiz ancak itfaiyenin şu anki bilgileri çerçevesinde elektrik kontağından çıktığı zannediliyor, dördüncü katta bir yangın çıkıyor. İlk önce duman ve alevler çıkıyor. Bunun üzerine burada kalan 36 çocuktan 35'i sağlıklı bir şekilde tahliye edildi ve çocuk yuvasında şu anda. 5'i ise her ihtimale karşı hastanede tutuluyor. Ne yazık ki bir yavrumuzu kaybettik. Yangında kimse yaralanmadı. Dumandan etkilenen 5 çocuk hastanede ve durumları iyi" dedi.


ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Sakarya'nın Adapazarı İlçesi'ndeki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Murat Soğancıoğlu Kız Yeştirme Yurdu'nda çıkan yangında yaşamını yitirenlerin isimleri belli oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin 17 yaşındaki Mine Gün ile yine aynı yatakta Fatma Karaali olduğu belirtildi.