Çıkış nedeni belirlenemeyen ancak sabotaj ihtimalinin zayıf olduğu gözüyle bakılan yangın sonrası belde halkının gece yaşadığı panik hala yüzlerinden okunabiliyor. Yaşanan yangın sonrası sabah saatlerinde İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve beraberinde Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz bölgeyi gezerken; belde sakinlerine de geçmiş olsun dileklerini iletti. 
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, yangının Yenidoğan beldesi başta olmak üzere Söke halkını korkuttuğunu belirterek, “Yangının çıkış nedeni ile ilgili elbette tüm ihtimaller üzerinde duruyoruz. Ancak sabotaj ihtimalinin zayıf olduğunu zannediyoruz. Yangının zeytinlik araziden çıktığı ihtimali yüksek. Yangında 40 hektar alan kül oldu, bazı evler ciddi tehlike yaşadı. Ancak alınan tedbirler, yoğun çalışmalar ile daha acı bir olay yaşanmadı” dedi. 
Beldelerinde çıkan yangın ile ilgili il sözü “Allah korudu” olan Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz; “Tüm belde halkımıza geçmiş olsun. Büyük bir felaketin eşiğinden döndük” diye konuştu.