4 gün önce gece yarısı çıkış nedeni belli olmayan yangında alevler yükselince, canlarını zor kurtaran mobilya işçisi 32 yaşındaki Soner Gür, eşi 34 yaşındaki Muhteşem ile çocukları 11 yaşındaki Meryem ve 5 yaşındaki Zehra'nın tüm eşyaları kül oldu. Gür ailesi, isli duvarlar arasında komşuların verdiği birkaç parça eşya ile hayata tutunma mücadelesi vermeye başladı. Yangında İlbey Gülbey İlköğretimokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Meryem'in forması ve tüm kitapları da yandı. Derslerini arkadaşlarından aldığı ödünç kitaplarla mum ışığında yapmaya çalışan Meryem, tek isteğinin yeni bir forma olduğunu söyledi. Bir an önce okuluna gitmek istediğini söyleyen Meryem Gür, "Yangında her şeyimiz yandı. Tüm kıyafetlerimle birlikte okul kitaplarımda gitti. Böyle olunca okula gidemiyorum. Gece uyayacak yer yok. Çok zor durumdayız" dedi. Küçük Zehra ise sadece bebeğini alevlerin arasından alabildiğini söyledi.

Yangında alevlerden zor kurtulduklarını ancak sokakta soğukla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Muhteşem Gür ise "Gözümüzü açtığımızda alevlerin içindeydik. Kendimizi dışarı zor attık. Tek tesellimiz çocuklarımızın yanımızda ve hayatta olmasıdır. Ancak desteğe ihtiyacımız var" diye yardım istedi.

Yevmiyeli olarak çalıştığını söyleyen Soner Gür de, yardımseverlere çağrıda bulunarak, "Sigortasız olarak çalışıyorum. Zor geçinirken bir de yangın her şeyimizi götürdü. Destekle daha çabuk toparlanırız" diye hayırseverlere çağrıda bulundu.