Yandex’in yeni hizmeti, her türden yaklaşık 170 bin Türkçe şarkıyla birlikte uluslararası sanatçılara ait yaklaşık 2,5 milyon eseri de yandex.com.tr arama sonuçları sayfalarından dinleme imkanı sunuyor.
Yandex.Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, “Yandex olarak kullanıcıların tüm sorularına yanıt vermeyi amaç edindik. Kullanıcılarımıza web’de hakkında bilgi aradıkları sanatçıların şarkılarını dinleme olanağı sunmak da bunun bir parçası. Türkçe web aramada bir ilke imza atarak arama sonuçlarında müzik dinleme imkanı da sağlamaya başladık” dedi.

Telif anlaşmaları yapıldı
Kullanıcıların bugünden itibaren yararlanmaya başlayabilecekleri bu ücretsiz hizmet, Yandex’in Mü-Yap, MESAM ve MSG gibi kuruluşlar, dünyanın önde gelen müzik şirketleri EMI ve Warner’ın yanı sıra The Orchard, Ingrooves, Dance All Day ve Symphonic Distribution gibi büyük bağımsız müzik dağıtım şirketleriyle yaptığı telif anlaşmaları sonucunda ortaya çıktı.
Ücretsiz müzik listesini sürekli genişleten Yandex, yakın gelecekte arama sayfalarına Universal ve Sony kataloglarını da eklemeyi de planlıyor.