Söz konusu API, bir sitenin "İletişim" sayfasında sabit veya interaktif bir kroki göstermekten tutun, tam ölçekli bir jeoenformasyon servisi oluşturmaya kadar birçok şeyi mümkün kılıyor. Örneğin, bankalar şube ve ATM ağlarını, turizm acenteleri otelleri ve turistik yerlerin fotoğraflarını haritalara yerleştirebilecek. Bunun dışında, harita üzerinde arama fonksyonuna sahip bir ticaret rehberi hazırlamak veya bir sosyal ağ kapsamında harita üzerinde arkadaş aramak gibi farklı karmaşıklıkta konumsal hizmetler de verilebilecek.

"Bir harita oluşturup internette yayınlamak büyük miktarda mühendislik emeği ve para harcamayı gerektirir. Bu API ile kullanıcılarımıza hazır ve her türlü projede kolaylıkla kullanılabilecek bir ürün sunuyoruz" diyor Yandex Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov.

Yandex Haritalar API'sine api.yandex.com.tr/maps adresinden ulaşılabiliyor. Sayfadaki basit araç sayesinde sitenize kroki ekleme işi, kroki oluşturmak, önizlemek ve sitenize eklemek için gereken kodu almak şeklinde 3 kolay adımda gerçekleşebiliyor.