Dubai'de, 30 bin ton petrol yüklü Kaşmir adlı petrol tankerinin limandan yeni ayrılan Sima Buoy konteyner gemisiyle Jebel Ali Limanı yakınlarında çarpışması sonucu yangın çıktı. Yangına müdahale eden Dubaili itfaiyeciler arasında bulunan ve yangında ölen 13 itfaiyeciden ikisinin Türk olduğu öğrenildi. Çıkan yangına müdahale eden itfaiye timindeki Türk itfaiyecilerin Sivas ve Aydın'da bulunan ailelerinin yüreklerine ateş düştü.
Dubai'nin Abu Dabi kentinde itfaiye eri olarak çalışan Nazilli'nin Derebaşı köyünde ikamet eden Deniz Toprak ile Sivaslı Burak Tacyıldız'ın yangına müdahale ettikleri sırada gemiden çıkamadıkları ve yangının söndürülmesinin ardından yokluklarının altı saat sonra fark edildiği belirtildi. Birlikte görev yaptığı arkadaşlarının aracılığı ile memleketlerinde bulunan ailelerine bilgi verildiği ve Abu Dabi'de bulunan Türk Konsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazelerin Türkiye'deki
ailelerine gönderilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Toprak ailesinin beş çocuğundan biri olan Deniz Toprak (28)'ın üç yıla yakın bir süredir Abu Dabi'de itfaiye eri olarak çalışmakta olduğu belirtildi.