Söke Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenidoğan'ın üst kısmında yanan 40 hektarlık alanda özel bir çalışma yapacaklarını, hazırlıkların devam ettiğini söyledi. 
     Bölgede beklenen yağışın ardından ağaçlandırma çalışmasına başlayacaklarını kaydeden Kurşunluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Yangının konutların çok yakınına kadar gelmesi nedeniyle, ilk etapta zarar gören bu alanlarda zakkum ağaçlarının dikilmesiyle başlanacak çalışmayı, harnup, kara servi, akasya ağaçlarının dikilmesi izleyecek. Son olarak da fıstık camı fidanları dikilecek. 5-6 yıl sonra bölge görsel olarak çok güzel bir görünüm kazanacak. 
     Çavdar köyünde de ağaç dikimi ve rehabilitasyon çalışması devam ediyor. Saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Çavdar köyü fıstık çamı yetişen önemli bölgelerden birisi durumunda. Künar olarak bilinen çam fıstığı bölgenin en önemli ekonomik gelirlerinden birisi. Bölgeye fıstık çamı fidanı dikme çalışmaları yıllardır devam ediyor. 2011-2012 sezonunda da 512 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. 512 hektarlık sahaya 20 bin fıstık çamı fidanı dikmeyi planlıyoruz.''