Otomotiv yan sanayinin önemli isimleri arasında yer alan Farplas Şirketler Grubu, bir yandan tasarruf önemleri alırken diğer yandan da geleceğe hazırlanabilmek için yatırımlarını sürdürüyor.


Renault"un 2010 yılı yeni araç projesi için yatırıma hazırlanan Farplas, İran"da Volvo ve Scania otobüslerini üreten iki firmadan da yeni siparişler alarak krizi fırsata çevirmeye hazırlanıyor.

Renault, Toyota, Honda, Hyundai, Mercedes, Fiat gibi dünya markalarına üretim yapan Farplas, global krizle sarsılan otomotiv sektöründe umut veren girişimlere imza atıyor. Renault"un 2010"daki yeni araç projesi için 2.5 milyon euro"luk yatırıma başlayan Farplas, İran"da 1991"den bu yana Volvo"nun şehiriçi ve şehirlerarası otobüslerini üreten Runiran firmasının üreteceği yeni otobüsü ve yine bu ülkede 1999"da Scania"nın Ortadoğudaki tek üreticisi olan Oghab firmasından 10 milyon euroluk siparişler aldı.

“Bir yandan tasarruf önemleri alırken bir yandan da üretilecek yeni modellerin siparişleri için yatırım yaparak geleceğe hazırlanıyoruz” diyen Farplas Grubu Genel Müdürü Ali Rıza Aktay, bu gelişmeler üzerine yeni bir AR-GE merkezi kurma kararı aldıklarını vurguladı. Aktay, “Krizde Ar-Ge harcamalarını kesmedik. Kendi bünyemizde 50 kişilik AR-GE merkezi kurabilmek için çalışmalara başladık” dedi.

Yeni projeler devam ediyor

Krizle başa çıkmak için kalite, maliyet ve teslimatta sağladığı verimlilik ve de üstün tasarım kabiliyetinin ön plana çıktığını anımsatan Farplas Şirketler Grubu CEO"su Ömer Burhanoğlu ise yeni projelerin alınmasında bu özeliklerinin önemli payı bulunduğunu söyledi. Burhanoğlu, “Küresel mali krizin etkileri nedeniyle siparişlerin fazlasıyla düştüğü bugünlerde, İran"da bulunan ve bölgede önemli iki markanın otobüs üreticisi konumunda olan Runiran ve Oghab firmalarından alınan bu yeni projelerin önemli bir atılımı başlattığına inanıyorum. Diğer yan sanayi firmalarının da, Farplas gibi, sürekli geliştirilmesi gereken bu unsurları doğru girişimcilik anlayışıyla birleştirip, yeni projeler almayı başarmaları gerekiyor” diye konuştu.