MANİSA'da, geçen yıl kaza yapan bir tankerden sızan ve yol kenarında biriken zifte saplanan iki köpeğin kurtarılması için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Yoldan geçen bir vatandaşın durumu emniyete ve itfaiyeye bildirmesi üzerine bölgeye giden ekipler, köpeklerden birini kurtarırken, diğeri kepçe ile çıkartıldı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda iş aramak için bisikletiyle evinden çıkan Selahattin Durmaz (24), Manisa-Menemen yolu kenarında iki köpeğin durumunu görerek hemen emniyete ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine ulaşan ekipler, geçen yıl takla atan tankerden sızan ve güneşten ısınarak eriyen zifte giren köpeklerin, çırpınarak kurtulmaya çalışması nedeniyle daha da zor duruma düştüğünü gördü. Ellerinde bulunan pet şişeleri keserek ilk etapta hayvanlara su veren ekipler, daha sonra Belediye Veteriner Müdürlüğü'nden veteriner çağırdı. Gelen veteriner kurtarma çalışması başlamadan önce iki köpeğe de uyuşturucu iğne yaptı. Köpeklerin sakinleşmesi üzerine yoldan geçen vatandaşların da yardımıyla hummalı bir kurtarma çalışması başlatıldı. Köpeklerden biri itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, diğer köpek de çağrılan kepçe yardımıyla zift batağından çıkarıldı.

Kurtarılan köpekler itfaiye araçlarına alınarak, belediyeye ait hayvan barınağına götürüldü. Barınak yetkilileri, hayvanların üzerindeki ziftlerin zeytinyağı yardımıyla temizleneceğini belirtti. Hayvanların uzun süre ziftin içinde kaldığının anlaşıldığını, zira derilerinde ciddi tahriş olduğunu belirten yetkililer, uygulayacakları tedavi ile köpeklerin yaşayağını söyledi.

Ancak iki köpeği kurtaran ekipler kalan zift için hiçbir önlem almadan olay yerinden ayrıldı.

DHA