Aydınspor ile ilgili olarak, Aydınpost gündemi belirlemeye devam ediyor.
Aydınpost Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gözen, Aydınspor Kulübü'nün eski başkanlarından Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova ile telefonda görüşerek, ilginç açıklamalar aldı.
1994 yılında Aydınspor Kulübü'nü 17 milyon borçla ile devraldığına dikkat çeken Yüksel Yalova, "Bu borç, bugünün parasıyla trilyon eder. Aynı yıl borçlarımı ödedim ve Aydınspor'u Konya'da şampiyonluk maçına çıkardım. 1994-95 yılında şampiyon maçına çıkmadan yönetim kurulan futbolcuların bonservis ücretlerini yazın dediğimde yönetim, 44 milyon tespit etti. Ben ise 180 milyon liraya bu futbolcularını değerini yükselttim. Yine o yıllarda FİFA'ya kulübü şikayet eden 1997-98 yılında forma giyen yabancı futbolcumuza 150 milyar lirayı ödedim. Hiçbir zaman kimse hakkında şikayette bulunmadım" dedi.
Ali Uzunırmak'ın "Atanmışlar ve seçilmişler bana yardım etmedi" şeklindeki ifadelerini Yüksel Yalova'ya hatırlatan Gözen, eski Bakan Yalova'nın sözlerini şöyle aktardı:
"Ali Uzunırmak böyle bir ifade kullandıysa yanlış konuşmuş. Ben de bu kulübe bugüne kadar hizmet ettim ve bu tesisleri yaptırdım. Bu tesislere katkısı olmayan kişilerin isimleri buralara verildi. Herşey de vefa olması gerekir. İnanın çok kırıldım. Şimdi Aydınspor'un ismini duymak istemiyorum ama, ben Aydınlıyım. Bakanlığım döneminde federasyonlara yaklaşık 8 kişiyi seçtirdim. Benim felsefem hep Aydınlıları seçmektir. Aydınspor'a yine bugün bir yardımım olacaksa, yardım etmeye hazırım."