Ünlü oyuncularla birlikte hazırladığı üçüncü albümüne 'Saç-Makyaj Suzan Kardeş' adını veren sanatçı, bu akşam Kuruçeşme Arena'da. Sürpriz sanatçılar da yanında!
Sezen Aksu'nun makyözü olarak tanınan ve önceki yıl Aksu sayesinde 'Bekriya' adlı bir Türk Sanat Müziği albümü çıkaran Suzan Kardeş, bunun bir hatıra albümü olduğunu söylemişti. Ancak Kardeş; müziği, müzik de Kardeş'i sevdi. Ünlü makyöz şu günlerde 15 oyuncu ile birlikte hazırladığı üçüncü albümünü tamamlama telaşında... Kardeş ile albümünü ve bu akşam Kuruçeşme Arena'da vereceği konserini konuştuk.

Kısa sürede üç albüm yaptınız. Makyajın pabucu dama mı atılıyor?
Ben yıllarca mesleğimi çok severek yaptım ve hâlâ da devam ediyorum. Bir yandan da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde sahne makyajı dersleri veriyorum. Durmayı sevmiyorum. Çünkü benim gibi hareketli biri için durmak iyi bir şey değil. Bu şarkı söyleme işi kendimi iyi hissetmeme, hâlâ kendimi işe yarar görmeme sebep oldu. Bir tane albüm diye başladım ama devamı geldi işte...

Yeni albümünüzde oyunculara şarkı söyletmek sizin fikriniz miydi?
Evet. Albümün adı da 'Saç-Makyaj Suzan Kardeş'. Albümde benim bugüne kadar çalıştığım oyuncuların bazıları şarkı söyledi. Bizim makyaj odasında söylediğimiz şarkıları... Aslında ben bu işin bu kadar büyüyeceğini ve bu kadar çok insanın bana 'evet' diyeceğini tahmin etmiyordum. "Bizden de bir hatıra kalacak" dediler.

KENDİNE BAKTIĞI YÜZÜNÜ GÖRDÜM
Bu 'makyaj odası'nın sırrı nedir?
Makyaj odası gerçekten herkesin en özelini yaşadığı yerdir. Biliyor musunuz, senelerce o odada, aynada insanın kendine baktığı yüzünü gördüm ben. O, gerçek yüzüdür insanın.

"Albümde tek şarkıcı var o da Sezen Aksu" diyorsunuz. Siz kendinizi şarkıcı olarak görmüyor musunuz hâlâ?
Görmeyeyim ya... Çok ayıp olur!

Oyuncular içinde stüdyoda zorlanan oldu mu hiç?
Olmadı öyle bir şey. Cem Özkan'ın stüdyosunu kullandık. Herkes girip söyledi şarkısını. Şefimiz Hüseyin Bitmez çok yardımcı oldu. Onlar oyuncu, zaten hiçbir şarkıcılık beklentileri yok. O yüzden iki ayımız çok güzel, 'kuliste kendi aramızda eğleniyoruz' havasında geçti.

Albüm ne zaman çıkacak?
Temmuz başı gibi planlıyoruz.

Siz de bir şarkı söylemişsiniz albümde. Şarkıları kim belirledi?
Herkes kendi sevdiği şarkıyı söyledi. Ben 'Huysuzsun' diye bir şarkı söylüyorum, film setlerindeki huysuzluğumu yüzüme vurur gibi...

Çalışırken huysuz musunuz?
Ne olacak benim huysuzluğumdan! (Yanında oturan BKM Mutfak oyuncularını işaret ediyor) Şımarıyorum bunlara. Oyun oynuyoruz işte öyle kendi aramızda.

Hangisi sizin için daha keyifli?
Sinema filminin setinde çalışmak çok mutlu ediyor beni. Bir şeylerde parmağının olduğunu bilmek, kalıcı olmak, adının yazması çok tatmin edici. Sahnede de şöyle bir şey var; program bittikten sonra yalınayak koşmak istiyorum. O sahne hiç bitmesin istiyorum. O kadar güzel ki...

DUR DİYORLAR, DURASIM YOK!
Tek albüm diye yola çıkmıştınız ama bunun arkası duracak gibi değil...
(Gülüyor) Ben zaten albüm diye değil, şarkılar eşe dosta hatıra kalsın diye çıkmıştık yola... Ama sonra ikinci ve şimdi de üçüncü albüm geldi. Benim aklım dördüncüde. Bana 'bir dur!' diyorlar ama benim durasım yookkkk, durasım yoookkk! Niye durayım?

Dur diyen kim! Sizin albüm yapmanızdan rahatsız olanlar var mı?
Arkadaşlarım espri yapıyor ama belki dışarıdan biri 'ne gerek var ki?' diye düşünüyordur. Bilmiyorum ki, hoşuma gidiyor yapıyorum. Kariyeri bu kadar üst seviyede olan insanlar da beğendiler ki beni gelip albümümde şarkı söylediler, yoksa yaparlar mı?

Makyaj çok vaktinizi almıyor mu?
Ben artık makyajın tadını çıkartıyorum. Benim eğittiğim bazı kız arkadaşlarım var; onlar gidiyor çoğu zaman setlere. Mesela Yılmaz Erdoğan normalde, hiçbir sette bana dışarı adım attırmaz, tuvalete giderken bile haber veririm. Bu son 'Neşeli Günler' filminde "Suzan'ı ellemeyin o yolunda yürüsün o bizi dışarıdan destekler" demiş.

Pabucunuz dama mı atılıyor yoksa?
Hiç böyle düşünmemiştim, çok haince... (gülüyor) Yok onlar benim yolumu çok sevdiler ve onu kesmek istemediler.

Bu albüm işinin yaşla başla, fizikle filan ilgisi yokmuş yani?
Ben çok bir şey beklemiyorum ki...

Bir 20 sene önce çıkarsaydınız bu albümü o zaman da bu kadar iddiasız olur muydunuz?
Yine böyle olurdum herhalde ama o zaman belki çevremdekiler dikkat ettirirlerdi. Bilmiyorum ki belki o zaman bu kadar tatlı olmazdı.

Kendinize neden makyaj yapmıyorsunuz?
Ben giyimime de pek dikkat etmem. Ne yapayım, saç-makyaja Suzan Kardeş'i mi çağırayım? Çok para istiyor, alamıyorum onu. (gülüyor)

Çok para kazanıyor musunuz gerçekten?
E müzikte star değilim, onun için makyajdan kazanıyorum.