Ergenekon tutuklusu Odatv sitesinin sahibi Yalçın'ın Halk TV için CHP'li Hurşit Güneş'le pazarlığı, kanalın "hisse sahibi'nin Deniz Baykal, yönetiminin ise CHP'ye ait olduğunu ortaya çıkardı.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklanan "odatv' sitesinin sahibi Soner Yalçın, Halk TV'yi CHP'den devralma pazarlıklarına ilişkin telefon konuşmalarını, savcılık sorgusunda doğruladı. Yalçın, Halk TV'yi devralabilmek için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel  Başkan  Yardımcıları Hurşit Güneş, Gürsel Tekin ve eski Genel Başkan  Deniz  Baykal'la görüştüğünü anlattı. CHP yönetiminin, “kanalın hisseleri Baykal'da olduğu için borçlarını ödemeye soğuk baktığı” öğrenildi.

HURŞİT GÜNEŞ PARANIN SAHİBİ

Yalçın'a, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na önerdiği, “Halk TV ekibi”nin içindeki bir gazeteciye telefonda, “Çarşamba günü Hurşit de gelsin öyle konuşalım. Hurşit paranın sahibi abi, ne kadar para alacağız... Önce Baykal'a gideceğiz, akşam da çok geniş şekilde Kılıçdaroğlu'na gideceğiz” dediği hatırlatılarak, bunun ne anlama geldiği soruldu. Yalçın'ın, “Hurşit Güneş, CHP'de finanstan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Halk TV'nin devri için borçların ödenmesini görüştük” cevabı verdiği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'YLA GÖRÜŞTÜM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'le telefon konuşmaları hatırlatılan Yalçın'a, Halk TV'nin satışı için başka kimlerle görüştüğü de soruldu. Yalçın'ın buna, “Ben Sayın Baykal ile görüştüm, Hurşit Güneş ile görüştüm,Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekinile görüştüm” cevabını verdiği öğrenildi.

HİSSE BAYKAL'DA DURACAKSA...

Yalçın'ın mahkeme izniyle dinlenen telefonunda şu konuşmanın geçtiği öne sürüldü:

Soner Yalçın: Baykal "ben hiç bir şekilde kiralığa, satılığa razı değilim. CHP arkasındaysa, gelsin çalıştırsınlar' diyor.

Hurşet  Güneş: Tamam çalıştırayım ama niye? Deniz Bey'de duracak hissesi, bana gelmeyecek abi. Madem kimseye değil de bana güveniyor, o zaman ben de hisseleri Ahmet'e, Mehmet'e devret diyeyim, onlara devretsin.

Soner Yalçın: Kimseye devretmek istemiyor. Partinin ihtiyacı varsa buyursun çalıştırsın diyor.

CHP'den para aldığımızı kimse bilmemeli

Savcılık sorgusunda Soner Yalçın'a, devraldıktan sonra oluşturmayı düşündüğü "Halk TV ekibi'nden bir isim ile yaptığı telefon konuşması da soruydu. Konuştuğu kişinin kendisine söylediği, “CHP'den para aldık lafının bile ikimizin arasında olması gerekiyor” sözleri ve kendisinin, “Şu anda ikimizin arasında olmayacak telefonda konuşuyoruz bunları. Kılıçdaroğlu'ndan cevap bekliyorum” şeklindeki cevabı da soruldu. Yalçın'ın “Halk TV, CHP ile bir anlaşma yapmış, CHP'nin bütün görsel hazırlıklarını, mitinglerini, toplantılarını, video kasetleri vb. hazırlamak için bir sözleşme yapmışlar. Biz bu sözleşmenin CHP ile Halk TV arasında devam edip etmeyeceğini söylüyoruz. Paramız yok, sözleşme devam ederse ancak alabiliriz diye düşünüyoruz” cevabı verdiği belirtildi.

Ergekenon savcılığının Oda Tv operasyonu, CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'nin satışında yapılan pazarlıkların gün yüzüne çıkmasını sağladı. Buna göre, CHP yönetiminin kanal ile hizmet alım sözleşmesi imzalanacak. Bu sözleşme çerçevesinde kanalın kuruluşu ve borçları için peşin ödeme yapılacak. Söz konusu kaynak ile, Soner Yalçın kanalı satın alacak böylece Halk TV Deniz Baykal'ın kontrolünden çıkaracaktı.

(Star)