Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Arap Baharı'nın ayrılıkçı PKK baharına dönüşmek üzere olduğunu ve bundan endişe duyduklarını söyledi.
Partisinin Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ve Myk üyesi Kamil Aydın'la birlikte MHP Kars İl Teşkilatı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda kurduğu iftar çadırında orucunu açan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ardından halk ozanları İlgar Çifçioğlu ile Bilal Esrarı'nın atışmalarını izledi. Semih Yalçın, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arap Baharı diye adlandırılan sürecin Türkiye'yi tehdit eder hale geldiğini belirten Yalçın, "Endişelerimiz, özellikle Arap Baharı dediğimiz süreçte başlayan Kuzey Afrika'daki hareketlenmenin bugün itibarıyla kapımızın önüne gelmiş olması. Suriye'yi, Kuzey Irak'ı ve diğer ülkeleri içine alacak şekilde Türkiye'yi de tehdit edecek duruma gelmiş olmasıdır. Arap Baharı artık netice itibarıyla ayrılıkçı bir PKK baharına dönüşmek üzere. Özellikle son günlerde Kuzey Irak'tan gelmek suretiyle Suriye'nin kuzeyinde ayrı bir oluşum, ayrı bir tampon bölge, ayrı bir özerk yapı oluşturma gayretlerinin tecelli ettiğini görüyoruz ve bundan endişe duyuyoruz" dedi.

İktidarı çok önceden uyardıklarını ifade eden Yalçın, "Kuzey Suriye'de meydana gelen olaylarla alakalı olarak mevcut siyasi iktidarı hatırlarsanız açılım siyasetlerini başlatmalarıyla birlikte sık sık uyarmıştık. Bizce bu çalışmaların fikir babası ve hatta emir vereni Amerikan emperyalizmidir. Büyük Ortadoğu Projesi'yle ortaya çıkan bu şekillenme artık merkezinde Türkiye'nin yer aldığı çok tehlikeli bir hal almıştır. Eğer Kuzey Irak'taki gelişmelere, bunun benzerinin Suriye'nin kuzeyindeki coğrafyada aynısına devam edildiği takdirde Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için çok ciddi tehlikeler arz ettiğini açıkça ifade ediyoruz" diye konuştu. -