Ancak 'suçu' eski ekibin üzerine attı... Ancak ekip bunu yalanladı Halkın duygularının sömürülmesi üzerine TV dünyası ve yetkililer de çağrı yaptı: 'Bu tarz programları gazeteciler yapmalı, polisle işbirliği içerisinde olunmalı...'

"Kayıp sevdiklerinizi bulalım, gizli kalmış cinayetleri çözelim" diyerek vatandaşa yardım çağrısı yapan Seda Sayan'ın sunduğu "Yalnız Değilsin" programındaki skandal, gündeme bomba gibi düştü. TV tarihine geçecek olay, 8 yıldır oğlunu görmediğini söyleyen Hafize Ana'nın gerçekte bir oyuncu olmasıyla patlak verdi. Hafize Ana'nın anlattıkları ve akıtılan gözyaşların "sahte" olduğu haberimizin ardından, olayı Seda Sayan da doğruladı.

'Söyleyecek bir şey yok'
Dün Fox TV'de İrfan Değirmenci ile Çalar Saat programına katılan Seda Sayan, haberimizde bahsedildiği gibi Hafize Ana'nın gerçekte oyuncu olduğunu bildiğini itiraf etti. Hafize Ana'nın hikayesinin sahte olduğunu sonradan öğrendiğini öne süren Kadırgalı, suçu da "Bu haberi eski ekip yaptı, ben de onları kovdum. Bu konuda daha fazla konuşacak durumum yok" diyerek suçu başkalarının üzerine attı. Ancak bu açıklama da tıpkı Hafize Ana'nın hikayesi gibi gerçeği yansıtmıyordu. Seda Sayan'ın sözlerinin hedefi olan "Yalnız Değilsiniz"in eski Haber Koordinatörü Muhammet M. Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada "Olayın çirkinliğine kimsenin söyleyecek bir sözü yoktur herhalde" diyerek başladı ve ekledi: "19 Eylül 2009 tarihinde Seda Sayan'ın programında çalışmamız başladı. 9 Ekim 2009 Cuma akşamı ise anlaşmamız sona erdi. O tarihten itibaren de Nebahat Sekman ve ekibi programı yapmaya başladı. Sözü edilen 13 Ekim Salı günü yayınlanan programı ben ve ekibim yapmadığı gibi bahsi geçen düzmece haberle ilgili hiçbir çalışmamız olmamıştır. Bu haber tamamen bizden sonra gelen ekip tarafından hazırlanmış ve yayınlanmıştır."

Konuklar araştırılmalı
Vatandaşın duygularının sömürüldüğü olayın ortaya çıkmasının ardından kayıp kişileri bulmaya ve cinayetleri çözmeye yönelik TV programlarının konuya hakim kişiler tarafından yapılması gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. TV eleştirmenle ri, yapımcılar ve vatandaş reyting uğruna yapılan bu skandal yüzünden diğer programların da zan altında kalabileceği görüşünde. Ortak görüş ise "Bu tarz programların gazeteciler tarafından hazırlanması ve mutlaka konusunda uzman kişiler ve polisle irtibat halinde olunması" şeklinde...

TV DÜNYASI BİLE ŞAŞTI KALDI
Yüksel Aytuğ TV Eleştirmeni
Güvenilirliği sarsılacak
Seda Sayan her fırsatta Türkiye'nin en güvenilir insanı olduğunu vurguluyor. Ama imzası bulunan programın hakimiyetini elinde bulunduramıyor. Skandal, programın reytingini yükseltebilir ama işin kötüsü Sayan'ın halkın güvenini sarsması olacaktır.

Kadir Çelik Gazeteci
Asla kabul edilemez
Bu durum ortaya çıkartılmasaydı ne olacaktı? İnsanlar kandırılmaya devam edecekti. Ben de daha önce 'Susma' isimli programı Seda Sayan'la birlikte yaptım ama bizim zamanımızda bunlar olmadı. Bunu kim yaparsa yapsın asla kabul edilemez.

Armağan Çağlayan Yapımcı
Anlamaması imkansız
Yıllardır programlarını başarıyla götürmüş bir televizyoncunun bunun kurgu olduğunu bilmemesi inandırıcı değil. Varsayalım Seda Sayan bilmiyor, ama yapımcısı mutlaka biliyordur. Seda Sayan gibi bir isim, bunun kurgu olduğunu hissetmiştir.

Nilgün K. Tahmaz TV Eleştirmeni
Bildiği işi yapmalı
Yıllardır 'halkın en güvendiği isim' olan ve bunu defalarca elinde dergiyle programa çıkıp hatırlatan Seda Sayan'a böyle bir oyunun içinde olmak yakışmadı. Herkes bildiği işi yapmalı. Seda Sayan, şarkı söylemeli ve bizi 'yalnız' bırakmalıydı.

HALKIN YORUMU NASIL?
İnanılmaz bir olay
Merve Sayacı (23):
Bu haberi okuyunca çok şaşırdım. Bizleri resmen kandırıyorlarmış. Böyle bir şey yaparak halkın duygularıyla oynamaları çok yazık. Demek ki bu programa bir çekidüzen verilmeli.

Bildiği bir şey vardır
Begüm Aksoy (38):
Yıllardır Seda Sayan'ı yakından takip ediyorum, sunduğu her programı izliyorum. Sayan'ın bu olaydan haberi olduğunu sanmıyorum ama eğer haberi olduysa da bildiği bir şey vardır.

Annem çok üzülecek
Özlem Yılmaz (19):
Annem sürekli bu programı izliyordu. Şimdi de izlemeye devam eder mi bilmiyorum ama eminim bu habere çok üzülecek. Açıkçası ben de böyle bir kandırmacaya üzüldüm.

Buna nasıl prim verdi?
Ebru Çiçek (30):
Yıllardır Türkiye'nin en güvenilir insanı olarak anketlerde yer aldı. Seda Sayan'ın böyle bir kurguya prim vermesi Türk halkının ona olan güvenini sarstı. Haberi okuyunca şok oldum.

Bilinçli hazırlanmalı
Sevil Karviç'in bağlı bulunduğu ajansın yetkilileri, konuyla uzaktan yakından bir ilgileri bulunmadığını açıkladı. Bir takım TV kanallarından oyuncu göndermeleri konusunda teklif aldıklarını doğrulayan yetkililer, "Programlar eğer polisle işbirliği yapmıyor, bilinçli kişiler tarafından hazırlanıp sunulmuyorsa, mağdur konusunda ajanslara başvuruyorlar" dedi./takvim