BURSA Emniyet Müdürlüğü"nün İnegöl İlçesi'nde gözaltına aldığı ve aralarında rekabet bulunan 34 yaşındaki Erdoğan Cincan"ın elebaşılığını yaptığı çetenin sorgusu tamamlanırken, 33 yaşındaki Süleyman Akın ile arkadaşlarının sorguları ise devam ediyor.

İnegöl"de iki ay önce çete elemanları arasında çıkan silahlı çatışmada 9 kurşun ile yaralanan Süleyman Akın"ın yeğeni Kamil Akın"ın, ambulansla Bursa"ya sevk edilmesi halinde, aracın yolda durdurulup yaralının başına kurşun sıkılıp öldürüldükten sonra araç ile ateşe verilmek istendiği.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, İnegöl"de birçok cinayet, yaralama, haraç alma, tehdit ve uyuşturucu ticareti yapan ve aralarındaki rekabet yüzünden zaman zaman silahlı çatışmaya giren Süleyman Akın ile Erdoğan Cincan"ın elebaşılığıhı yaptığı çetelere karşı eş zamanlı operasyon düzenledi.

İnegöl"ün yanı sıra İstanbul, Ankara ve Eskişehir"de gerçekleşen ve toplam 27 kişinin gözaltına aldığı "Tırpan" adı verilen operasyonda Süleyman Akın ile adamları Erdinç Kınabaş (61), Özgün Onay (32), Ziya Onay (41), Özer Onay (33), Orhan Onay (21), Oğuz Yokuş (20), Ercan Turan (23), Gürkan Akın (19), Hüseyin Aydın (40), Kemal Koyuncu (22), Özgür Sevik (24), Semih Çeri (24), Gökhan Akın (20) ve Erdoğan Cincan"ın emrinden çıkmayan Sinan Göztepe (32), Nadir Güçlü (31), Emre Uğur Sarper (22), Onur Üsküpçü (21), Kemal Can (43), Özgür Kap (23), Güray Efe (45), Gürsel Fırat (51), Ersin Çolpan (24), Mithat Erdoğan (41) Şafil Erdoğan (41) ve Sinan Ersoy (37) gözaltına alındı. Bursa"ya getirilen zanlılar aynı nezarette karşılaşıp olay çıkarmamaları için Merkez Emniyet Müdürlüğü ile Acemler Emniyet Müdürlüğü"nde ayrı ayrı sorgulanmışlardı.

YARALIYI ÖLDÜRÜP AMBULANSI YAKACAKLARMIŞ
Yapılan üst, ev ve işyeri aramalarında ruhsatsız 3"ü Glock marka olmak üzere 13 tabanca, 5 tüfek, 1 kalaşnikof tüfek, bunlara ait 250 fişek ve 2 kilo esrar ele geçen zanlıların son iki yıl içersinde 2 ayrı cinayet, 5 kişinin yaralanması, 3 işyerinin kurşunlanması, birçok yağma ve tehdit olaylarına karıştıkları belirlendi. Yapılan sorgulamada İnegöl"de iki ay önce çıkan silahlı çatışmanın ise çete liderlerinin birbirlerinin sorumluluk alanına girmesi yüzünden yaşandığı ortaya çıktı. Aynı olayda Erdoğan Cincan"ın adamı Sinan Göztepe"nin silahından çıkan kurşunlarla 9 ayrı yerinden yaralanan Süleyman Akın"ın yeğeni Kamil Akın"ın, Bursa"daki bir hastaneye sevk edilmesi halinde Cincan"ın adamlarının İnegöl rampasında ambulansı durdurarak, Akın"ı öldürüp, sonra aracı ateşe verecekleri ortaya çıktı.

TIR'DAKİ ÖZEL BÖLMEDE YAŞIYORMUŞ
İnegöl"de karıştığı olaylardan sonra yakalanmamak için otomobil kullanmayan, otobüse binmeyen Erdoğan Cincan"ın, akrabasına ait TIR"ın arkasına yaptırdığı özel bölgede yaşadığı belirlendi. Operasyonda Eskişehir"e kaçarken TIR"ın arkasında sahte kimlik ile yakalanan Cincan ile ifadeleri alınan arkadaşları bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında "Suç işlemek maksadıyla silahlı örgüt kurmak", "Örgüte üye olmak", "Örgüt kapsamında uyuşturucu ticareti yapmak" ve "Yağma" suçlarından İnegöl Cumhuriyet Savcılığı"na gönderildi. Süleyman Akın ile 13 arkadaşının ise yarın savcılığa gönderileceği açıklandı.

MİLLİYET