12 milyon dolar bütçesiyle dünya çapında 116 milyon dolar hâsılat yapan "buluntu film" Doğaüstü (Chronicle) 13 Nisan'da ülkemizde de vizyona giriyor. Yeni bir Paranormal Activity fenomeni yaratan film, şans eseri süper güçlere sahip olan üç liseli gencin bu gücü kullanmaları özelinde yaşanlara odaklanıyor. Her büyük gücün yanında bir takım sorumluluklar da getirdiği düşünülürse, el kamerası ile çekilmiş ve oldukça gerçekçi görsel efektlere sahip bu filmde kahramanlarımız hem kendilerinin hem de çevrelerindekilerin hayatları sonsuza dek değiştirecekler.
Üç yakın arkadaş olan Andrew, Matt ve Steve bir gün şans eseri kendileri doğaüstü güçler kazandıracak olan bir enerji kaynağı keşfederler. Bu gizemli enerji sayesinde üç liseli kafadar, zihin güçleriyle eşyaları hareket ettirebileceklerini öğrenirler. Kahramanlarımız için başlarda oyun gibi gözüken bu süreç zaman içerisinde çevrelerindeki insanların hayatları üzerine oynanan bir kumara dönüşecektir. İşim ilginç yanı ise, kamera tüm bu olanları kaydediyordur.
1985 doğumlu Josh Trank'in ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan Doğaüstü'nün oyuncu kadrosunda Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell başrolü paylaşırken, filmin senaryosu Max Landis ve yönetmen Josh Trank tarafından yazılmış. Devam filmi için çalışmalara başlandığını da ekleyelim.