Yönetmen ve yapımcı olarak ve profesyonel çalışma hayatının büyük bölümünü yurt dışında geçiren Ersan Arsever’in uzun zaman sonra imza attığı uzun metrajlı sinema filmi Bir Ses Böler Geceyi post prodüksiyon aşamasından sonra vizyona çıkmak için gün sayıyor.
Yazar Ahmet Ümit’in aynı adlı romanından uyarlanan ve temelde inanç-değer sorgulaması üzerinden ilerleyen film, bir kaza sonra mezarlığa yuvarlanan Süha’nın, İsmayil ile karşılaşması ve sonrasında kendi gençliğine, 1980’ler Türkiyesine dönüş öyküsü anlatılıyor.

Yazar Ahmet Ümit ise kendi karakterlerinin hikayesini "Süha ile İsmayil’in farklı iki ömür serüveni, aynı arayışta hemhal olup, birbirine karışacaktır. Arayış, bilinmeyene değil, saf olana, güzele olana, iyi olanadır. Ki bu yolculuğun başladığı yerde de, yolda da, sona erdiği noktada da insandan başkası yoktur. Korkuları, cesareti, yanlışlığı, acizliği ve kahramanlığıyla insan. Çünkü, önemli olan yol değil, yolculuktur.” sözleriyle aktarıyor.
Şaman Film'in yapımcılığını üstlendiği ve başrollerde Cem Davran, Ali Sürmeli, Gün Koper, ve Merve Dizdar’i seyredeceğimiz film 23 Mart’ta sinemalarda olacak...

BEYAZPERDE