12 milyon dolarlık bütçesiyle 'Türk sermayeli ilk yabancı film' olma özelliğiyle dikkat çeken Babam İçin (Will), 12 Haziran'da vizyona giriyor. 25 Mayıs 2005 tarihinde ülkemizde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Liverpool - Milan Şampiyonlar Ligi Final Maçı'nı küçük Liverpool taraftarı Will'in gözlerinden izlediğimiz film hem duygusal bir hikâyeyi perdeye taşırken, bir sosyal duyarlılığa da parmak basıyor.
Çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlanan ve uluslarası gösterim hakları Sony tarafından satın alınan filmde 11 yaşındaki Will'in Liverpool’daki yetiştirme yurdundan kaçıp, tuttuğu takım, babası ve hayalleri uğruna İstanbul’daki Şampiyonlar Figi Finali'ne gelişini izliyoruz. Başrollerinde Damian Lewis, Bob Hoskins ve Rebekah Staton'ın rol aldığı Ellen Perry imzalı filmde ayrıca Liverpool takımından futbolcular Steven Gerrard ve Jamie Carragher da yer alıyor. Oğlunu kara mayınına kurban veren Bosnalı anneyi oynayan ise içimizden biri isim, Canan Ergüder.
Toplumlar için hala büyük bir tehlike kara mayınları konusuna da dikkat çeken Babam İçin, sosyal bir yaraya dönüşen bu konuya da parmak basıyor ve sosyal duyarlılığın artmasına katkıda bulunuyor.