ŞIRNAK Barosu Başkanı Nurişveren Elçi"nin, Tuncay Güney"in 1990"lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Şırnak"ın Silopi İlçesi"ndeki BOTAŞ tesisleri ve Cizre-Silopi arasındak açılan kuyulara gömüldüğü iddiaları için yaptığı suç duyurusunda dikkate alan Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, kuyuların açılmasına karar verdi.
Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, "Karakutu: Ergenekon'un Karanlık ismi Tuncay Güney" adlı kitapta Güney"in Silopi"de BOTAŞ askeri tesislerinde 1990"lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra gömüldüğü iddiaları üzerine, bunun araştırılması için Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvurdu.
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı da başvuru üzerine kuyuların açılması yönünde karar verdi. Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, savcılığın kuyuların yerlerinin tespit edilmesi için yakın zamanda harekete geçeceğini söyledi. Savcılığın aldığı kararın kendilerini umutlandırdığını söyleyen Elçi, şunları söyledi:
“Türkiye"nin aydınlık bir geleceği yakalayabilmesi için geçmişi ile hesaplaşması lazım. Hukuk dışı uygulamalar varsa yargı karşısına çıkıp hesap verilmesi gerekiyor. Faili meçhullerin aileleri, yakınlarının 15-20 yıldır ölüp ölmediğini tam olarak bilmiyor. Bu da bu insanlara acı çektiriyor. En azından bu konu aydınlanırsa, bu insanlar da yakınlarından ümidini kesmiş olacak. Türkiye"nin aydınlık geleceği için bu çalışmalar mutlaka olması gerekir. Özellikle Ergenekon soruşturmasını bu anlamda önemli bir milat olarak görüyorum. Cumhuriyet Başsavcılığı"nın almış olduğu karar doğrultusunda asit kuyularının açılabilmesi için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü kuyuların açılması için önce yerlerinin tespit edilmesi gerekiyor. Asit kuyuları ile ilgili bilgi sahibi olan mağdur aileler ve tanıklarının Cumhuriyet Başsavcılığına ya da Şırnak Barosu"na başvurmasını istiyoruz.”