Hayyam Garipoğlu'nun "Allah cezasını versin. Yakalansın, ben de kurtulayım" dediği öğrenildi
Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili olarak, firari katil şüphelisi Cem Garipoğlu'nun amcası ünlü işadamı Hayyam Garipoğlu ile ağabeyi Levent Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifadeleri alındı. Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla dün sabah saat 06.00'da firari Cem Garipoğlu ile irtibatlı olduğu düşünülen 12 kişinin evlerine şafak baskını yapıldı. İlk önce Cem'in büyükbabası Kasım ve babaannesi Sakine Garipoğlu evlerinden alındı. Daha sonra Garipoğlu'nun kuzenleri Selçuk ve Handan Güleç, Sakine Güleç, yanlarında çalışan Besra Alivan, Hayyam Garipoğlu'nun oğlu Fatih ile kızı Fulya, kuzenleri Emine ve Fatma Başar, son olarak da amcası Hayyam Garipoğlu ile ağabeyi Levent Garipoğlu, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İfade sahiplerinin tamamına cinayet saatinde nerede oldukları ayrıntılarıyla soruldu. Cem Garipoğlu'nun yerini bilip bilmedikleri, irtibat kurup kurmadıkları, maddi destekte bulunup bulunmadıkları da sorulan sorular arasındaydı. Ayrıca şüphelilere Münevver Karabulut'un babasının, "Olay yerinde 700 bin dolar vardı'' iddiasının da sorulduğu kaydedildi.

'YAKALANSA DA KURTULSAM'
Cem Garipoğlu'nun kuzenlerine, "Cem Garipoğlu'nun yurtdışında okurken kaldığı yerler, evler ile bu dönemdeki arkadaşları ve bağlantılı olduğu kişiler" soruldu. Hayyam Garipoğlu'na dedektiflerin, "Sen yeğenine maddi destekte bulunmasan şimdiye kadar yakalanmıştı. Nerede olduğunu söyle. Bize yardımcı ol. Bu iş çözülsün" dediği ileri sürüldü. Hayyam Garipoğlu'nun ise "Cinayetten 3 gün önceye kadar Cem'i ne gördüm, ne konuştum. Allah cezasını versin. Bir an önce yakalansın ben de kurtulayım" dediği öğrenildi. Dede Kasım Garipoğlu'nun "Benim olaydan hiç bir haberim yok" dediği, ağabeyi Levent Garipoğlu'nun ise "Cem ile 17 yaşına kadar birlikte bütün Avrupa'yı dolaştık. Harhangi bir Avrupa Başkentinde olabilir. Rusya'da görünen şahıs bendim. Cem için Satanist deniliyor. Onun satanizmle alakası yok. Rock müzik bile dinlemezdi" dediği belirtildi. İfadeleri alınan 12 kişi serbest bırakılırken, Besra Alivan'ın, çalışma izni olmadığı için sınır dışı edilmesine karar verildi. Hayyam Garipoğlu emniyetten ayrılırken "Evimizi daha önce de aramışlardı, sanırım üçüncü arama oldu bu. Basında şehit haberlerinin bile küçücük yer alıyor. Bu olay neden bu kadar büyütülüyor, altında birşey aramak lazım" dedi.

'DEVLETİMİN BANA SÖZÜ VAR'
Sorgulamalara ise savcılığa gelen bir ihbar mektubunun neden olduğu öğrenildi. Öte yandan Münevver karabulut'un Babası Süreyya Karabulut, katıldığı bir televizyon programında, "Çemberin daraldığını hissediyorum. Devletimin bana namus sözü var. Bu yüzden rahatım. Sabırlar la bekliyorum" dedi.


Sabah