BAŞBAKAN Recep Erdoğan'ın pazar günü katıldığı AKP Kocaeli il kongresinin yapıldığı spor salonu önündeki protesto gösterileri sırasında çekilen fotoğraftan teşhis edilen ve ATM dolandırıcısı olduğu ileri sürülen 50 yaşındaki İ.Ç. yakalandı.

Kocaeli Üniversitesi'nin Anıtpark Kampusu yanındaki bir bankaya ait ATM'ye 26 mayıs akşamı giden İ.Ç., kendisinden önce gelip işlem yaptıktan sonra kartını unutan kişinin hesabına girdi. ATM'de şifresi girilmiş halde bulduğu kartla işlem yapan İ.Ç. iddiaya göre 200 TL para çekti ve oradan uzaklaştı.

Kısa süre sonra kartını ATM'de unuttuğunu fark eden adı açıklanmayan hesap sahibi, heabından 200 lira çekildiğini öğrenince şikayetçi oldu. Olaya el koyan polis, ATM yanındaki güvenlik kamerasından parayı çeken kişinin eşkalini saptadı ve aramaya başladı.

PROTESTOCULARIN ARASINDA ÇIKTI
Bankada ATM dolandırıcılığından aranan kişi, geçen pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AKP Kocaeli il kongresi sırasında dışarda protesto gösteri yapan depremzede kadınlara destek verirken görüntülendi.

Polis, bankanın güvenlik kamerasınca saptanan kişinin, protesto gösterisi sırasında çekilen ve gazetelerde yayımlanan fotoğraflardaki aynı kişi olduğunu belirleyince kimliğini araştırdı. Adının İ.Ç. olduğu saptanan bu kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen İ.Ç. ifadesinde, ATM'de bulduğu kartla para çektiğini itiraf ederken, alkollü olduğunu, bu parayı sahibine iade edeceğini söyledi. İ.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. DHA