TUNCELİ'nin kırsal kesiminde kış aylarını geçirmek için geldikleri tespit edilen teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan operasyon bugün de sürdü. Operasyonda teröristlerin saklandıkları bir çok mağara bulunup içindeki yaşam malzemeleri imha edildi. Bölgenin sarp ve dağlık olmasından yararlanarak izlerini kayettirmeye çalışan teröristleri özel eğitimli komandolar takip ediyor.

Tunceli il merkezi ile Hozat ve Ovacık ilçeleri kırsalında 3 ayrı bölgede 80 kadar teröristin kışı geçirmek için geldiklerini belirleyen güvenlik güçleri Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın yönetiminde Hozat 51'inci Motorlu Tugay Komutanlığı'ının da desteğiyle 3 gün önce hava destekli başlattığı kapsamlı operasyon bugün de yoğun olarak sürdü. Tunceli- Ovacık- Hozat arasındaki Buzlutepe, Balideresi, Karaoğlan, Çetderesi, Kozluca, Cevizlidere, ve Bilgeç bölgeleri ile Çemişgezek İlçesi yakınlarındaki Aliboğazı Vadisi'nde ağırlık verilen operasyon yer yer 1 metreyi bulan kar ve eksi 20 derece soğuk havada sürüyor. Sikorsky tipi helikepterler bölgeye özel eğitimli komandolar indirirken, Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunduğu değerlendirilen alanları bombaladı.

Güvenlik güçlerinin operasyonundan kurtulmak isteyen teröristlerin, arazinin sarp ve dağlık olması nedeniyle saklandıkları bir çok mağarayı terkedip kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Komandolar kaçan teröristleri takibe alırken, heran sıcak temasın sağlanabileceği ve kaçış yollarının tutulduğu belirtildi. Teröristlerin terk edip kaçtıkları bir çok mağara güvenlik güçleri tarafından bulundu. Mağaralara kurulan 2 bombalı tuzak etkisiz hale getirilirken, ele geçirilen tonlarca gıda ve yaşam malzemeleri imha edildi.