7 kişinin yaşadığı 2 odalı evde büyük tehlike atlatan ailenin eşyalarının büyük bölümü, çöken odanın altında kaldı. Kiraca olarak oturan Faysal Timur, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Hakkari'nin Dağgöl Mahallesinde bulunan Ahmet Onay'a ait 2 odalı toprak evde kiracı olarak oturan 7 nüfuslu Timur ailesi, dün gece büyük bir tehlikenin eşiğinden döndü. Aşırı yağışlardan dolayı Faysal Timur, eşi ve 5 çocuğunun kaldığı evin bir odası, aniden çöktü. Büyük gürültünün ardından kendilerini dışarı atan Timur ailesinin imdadına komşuları yetişti. Eşyalarının bir bölümü toprak yığınları altında kalan aile, komşularına sığınırken, sağlam kalan eşyalar da yine komşularının yardımıyla çıkarılmaya çalışıldı.

Akkuş Köyü"nden 15 yıl önce göç ederek Hakkari kent merkezine yerleşen aile, yetkililerden yardım bekliyor. Kış aylarında binalarda kaloriferci olarak çalışan 5 çocuk babası Faysal Timur, büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Eşyalarının büyük bölümünün çökme yüzünden zarar gördüğünü belirten Timur, "Ev büyük gürültü ile çöktü. Neye uğradığımızı şaşırdık. Kendimizi bir anda dışarı attığımızda evde halen çökme sürüyordu. Canımı zor kurtardık. 2 odalı kiracı olarak oturduğumuz ev tamamen çökmemesi için de dua ettik. Şans eseri o esnada bizler çöken odada değildik. Tam karşısındaki odadaydık. Enkaz altında kalan bütün eşyalarımız hasar gördü. Gördüğünüz gibi Kuran-ı Kerim de enkaz altında kalmış. Dün gecede bu yana komşularımızda kalıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

EVDE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Bu arada Afet Acil Durum Müdürlüğünden gönderilen 3 kişilik ekip, inceleme yaparaken, Hakkari Belediyesi de bir ekip gönderererek enkazı kaldırmaya çalıştı. Hakkari Valisi Muammer Türker, çöken evdeki ailenin durumunu öğrendikten sonra yardımcı olacaklarını söyledi./milliyet