Yağmura rağmen ziyaretlerini sürdüren Çerçioğlu, esnaftan yoğun ilgi gördü.
Göreve seçilmesi halinde Aydın"da yapacaklarını anlatan Özlem Çerçioğlu, sanayi esnafının en önemli sorunlarından birinin güvenlik sorunu olduğunu, kentin güvenliğinin sadece 30 mobese kamerasıyla sağlanamayacağını ifade etti. Sanayi bölgesi ve kentin çeşitli semtlerinde mobese ağını genişleteceklerini söyleyen Çerçioğlu; bunu şaibesiz, dürüst, şeffaf ve ilkeli bir belediyecilik anlayışıyla yapacaklarını sözünü vererek, “Öyle şeffaf ihaleler yapacağız ki, hiçbir kişi veya kurum yaptığımız ihaleleri sorgulayamayacak” dedi.
Jeotermal konusunda Balçova Belediyesi"nin projelerini incelediklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Çerçioğlu; Balçova Belediyesi"nin jeotermalle ısınma projesini örnek olarak uygulayacaklarını söyledi. Aydın"da geçmiş yönetimin yaptıkları her projeye sahip çıkacaklarını söyleyen Çerçioğlu; “Yapılan projeler halkın parasıyla yapılmıştır. Bu projelerin tek bir tuğlasına bile dokunulmayacaktır. Ekonomik ömrü devam eden bütün projeler seçildiğimde benim güvencem altında olacaktır. Sadece halkın can güvenliğini tehdit eden bisiklet yollarının demirleri kaldırılacak; bu alanlar renkli taşlarla donatılacak; daha da genişletilecek; bu bisiklet yolları modern bir standarda kavuşturulacaktır” diye konuştu.
Aydın"da yapılan ihalelerin hep dışarıdan gelen ihale simsarı firmalara verildiğini söyleyen esnaflarda, bu konuda Çerçioğlu"ndan destek istedi.