Aydın'ın doğu yakasında kalan Karacasu, Kuyucak ve Bozdoğan ilçelerinde bu yıl zeytinde yüksek rekolte beklenirken, Aydın'ın batı yakasında kalan İncirliova,Germencik ve Söke bölgelerinde de tam tersi zeytinde yok yılı yaşanıyor. Germencik ilçesinde taban arazilerde zeytin hasadı yapılırken, dağlık bölgelerde zeytinin yok denilecek kadar az olduğu belirtiliyor.

Eylül ayının ilk çeyreğinde yağan yağmurun ardından Ekim yağmurlarının zeytinde dane gelişimine yardımcı olacağı ifade edildi. Zeytinde bu yıl yok yılı olmasına rağmen Germencikli zeytin üreticileri sadece yemeklik zeytin elde edebildiklerini söylediler. Topladıkları zeytinin sadece kendi yemeklik yağ ve zeytini karşılayacağını da ifade ettiler.
Tüm ikazlara rağmen zeytinde sırıkla zeytin silkeleme yöntemi devam ederken, Germencik'te geliştirilmiş akülü sırıklar hem hasadı hızlandırıyor, hem de ağaç dallarına zarar vermiyor. Karacasu ve Kuyucak ilçelerinde sofralık dane zeytinler elle toplanırken, diğer bölgelerde yağlık olduğu için zeytinler ağaçlardan sırıklarla çırpılarak dökülüyor. Bu yöntem nedeniyle de ağaçların sürgüleri kırılıyor,aynı ağaçta bir sonraki yıl rekolte kaybı yaşanıyor.

Akülü zeytin silkme sırıklarının hem seri ,hem de koruyucu olduğunu söyleyen üreticiler, akülüyle çalışan sırık marifetiyle bir günde 2-3 insanın düşürebileceği zeytinin düşürüldüğünü söylediler.