Piyanist Fazıl Say'ın, Osman Yağmurdereli'yi "göbeğini kaşıyan adama" benzetmesi ortalığı karıştırdı. tv8"de yayınlanan "Duru Muhabbetler" programına çıkan Osman Yağmurdereli de Say'a sert sözler söyledi.

İşte Yağmurdereli"nin Fazıl Say hakkında söylediği sözler:

Bu kardeşimizi kim beğeniyor?
"Bu kardeşimizin acaba hangi CD"si Türk halkı tarafından beğenilip rağbet gördü, çok sattı, hangi klasik bestesi? Ne yaptı da bu kadar şöhretli oldu? Bu ülkede yaşayıp bu ülkede doğmayanlar, bu ülkenin ekmeğini suyunu havasını, şu insanların isteklerini, yüreklerini göremeyenler..."

Magazin dokundurması
"Çok üzülüyorum. Bu ismi andığınız zaman aklınıza acaba şarkıları mı geliyor yoksa başka şeyler mi geliyor? Sanatçılarla olan dostlukları mı geliyor? Önce bize Türk halkına varlığını ispat edecek. Belli bir kitleye çok az bir gruba kendini anlatması yetmez. 70 milyona anlatacak ondan sonra gelip bu ülkenin iktidar partisine, cumhurbaşkanına, başbakanına, kültür bakanına, milletvekiline daha dikkatli konuşacak."

Abbas Güçlü'ye güvenmiş
"Ben o gün ona da üzüldüm. Bu ülkede demokrasi yok diyorlar her ağzını açan cumhurbaşanı ve başbakana hakaret ediyor ben böyle bir şey görmedim. Yapmayın diyorum kimse dinlemiyor. Ben 2 gündür uyumuyorum, bunu haketmedim ki. Abbas Güçlü"ye güvenip oraya gittim."

"İlk seçimlerde bekliyoruz"
Mesela bu sanatçı arkadaşımız hükümete takıp devletin idare şekliyle uğraşacağına bu ülke için ne yaptığını söyleyecek. Ben şuraya bir taş üstüste koydum diyecek insanlar. Ben bu ülkede Sezen Aksu"yu Nükhet Duru"yu Nilüfer"i yok sayamam. Onlara da popüler kültür diyorlar. Bu halk neyle yaşamış yıllarca? Ben buna da inanamıyorum. Değerli sanatçı arkadaşımızın bu ülkeye geç gelmesine üzülüyoruz, keşke daha erken gelip Türk halkını bilinçlendirseydi. İlk seçimlerde bekliyoruz. Bakalım hangi partiden gelecek?" (televizyongazetesi)