Meyve fiyatları etkilenmezken en çok pahalanan sebzeler biber, patlıcan ve kabak oldu. Hal çıkış fiyatları, üç günde yüzde 70’in üzerinde arttı.
 
Manisa Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali Müdürü Ferda Türker, yağışlar sebebiyle üretici tarlaya giremediği için sebzelerin toplanamadığını belirtti. Türker, “Tarladaki sebze toplanmadığı için hale mal gelmiyor. Şu anda halimizde biber, kabak ve patlıcan yok denecek kadar az.” şeklinde konuştu. Sivri biberin halden çıkışının bugün itibariyle 2,5 lira olduğunu kaydeden Türker, “Yağmur çok yağdı. Bahçelere giriş yok, sebzeler tarlalardan toplanamıyor. Ürün olmadığı için de kabak, patlıcan ve biberin fiyatı yükseldi. Bu üç sebzeye, yemekhanelerden çok fazla istek var.” dedi. Halden çıkan ürünlerin fiyatına pazarda en az yüzde 25 daha ekleneceğini vurgulayan Ferda Türker, fazla alıcı bulabileceğini sanmadığını söyledi.
 
Hal esnaflarından Metin Kumcu da 80 kuruş ile 1 lira arasında olan biberin 3 liraya kadar yükseldiğini, 35 kuruş civarında olan patlıcanın 1,5 liraya yaşlaştığını, 50 kuruş olan kabağınsa 1 lira 25 kuruşa çıktığını aktardı. Emre Yayıntaş ise yağışlardan bilhassa sebzelerin çok etkilendiğini, yağmur